Lolitopages

Thursday, September 3, 2009

Ευαγγελισμος και παγκοσμιοποιηση

Εκατονταδες Σχολες Βιβλου και χιλιαδες ιεραποστολοι βρισκονται καθ' οδον για να ευαγγελισουν τους "απιστους" ενω παραλληλα η νεολαια μας "ευαγγελιζεται" με αλλα ιδεολογηματα και μηνυματα. Ολα για την οικοδομηση της οικουμενικης κυβερνησης των Σιωνιστων

Μεγενθυνατε

του Εμμανουηλ Σαριδη

Περι τινος προκειται;

Στις 12. Ιουνιου 2009 τα Μαζικα Μεσα Επικοινωνιας (ΜΜΕ) της Γερμανιας δημοσιευαν την ειδηση, οτι δυο Γερμανιδες, η Rita Stumpp (26 ετων) και η Anita Grunwald (24 ετων), μαζι με την Um Young-Sun (34 ετων) απο την Νοτιο Κορεα, επεσαν στην Υεμενη θυματα αγνωστων τρομοκρατων, που τις απηγαγαν απο το νοσοκομειο οπου εργαζονταν και τις δολοφονηθησαν.

Η ειδηση συνεταραξε το γερμανικο κοινο. Η καγκελαριος Angela Merkel εσπευσε να δηλωσει στην πολυχρωμη εφημεριδα „Bild Zeitung“ (με τα 3,5 εκατομμυρια φυλλα καθημερινης κυκλοφοριας), οτι „καταδικαζει εντονωτατα την εγκληματικη αυτη ενεργεια“. Και το αδελφακι της „Bild Zeitung“, η ΒΖ του Βερολινου, (και οι δυο τους απο το κολοσσιαιο εβραιικο συγκροτημα πλυσεως εγκεφαλου Axel Springer Verlag), ξεσπασε: „Οι δυο κοπελλες που ειχαν ταχθεί στην χριστιανική φιλανθρωπία, δολοφονήθηκαν βάναυσα από άτομα που δεν φαίνεται να γνωριζουν τιποτε αλλο εκτος από το μίσος“.

Το τι ομως εκαναν πραγματικα οι νεες αυτες γυναικες στο νοσοκομειο Al-Dschumhuri της επαρχίας Sa'ada στην βορεια Υεμένη, φανηκε υστερα απο μια Dokumentation της εκπομπης Frontal21, που μεταδοθηκε στις 04.08.2009 απο τον κρατικο τηλεοπτικο σταθμο ZDF (1). Κατα την εκπομπη, οι κοπελλες αυτες, που δηθεν πηγαν στην Υεμενη για να βοηθησουν τον δεινοπαθουντα συνανθρωπο τους, δολοφονηθηκαν απο την Al Qaida γιατι εκαναν προσηλυτισμο.

Στην εργασια που ακολουθει, θα προσπαθησω λοιπον, μελετωντας τας γραφας, να ανασηκωσω λιγο το πεπλο του μυστηριου, εξεταζοντας τις μεθοδους που χρησιμοποιουν οι λεγομενες Σχολες Βιβλου, που στο εξης θα ονομαζω Ιερατεια, για να προσελκυσουν μαθητες, που υστερα απο μια σχετικα συντομη διδασκαλια στελνονται σε ιεραποστολες σε χωρες του Ισλαμ, τα κολπα τους με τον ιατρικο ευαγγελισμο (Medical Missionary Evangelism) και τις νεες κοπελλες που χρησιμοποιουν για δολωμα και τελος, οπερ και το σπουδαιοτερο, τους σκοπους αυτου του προσηλυτισμου, ευαγγελισμου η εκχριστιανισμου (διαλεγετε και παιρνετε)των απιστων (2).

Σχολες Βιβλου, μαθηματα και μεθοδοι προσηλυτισμου

Οπως ο Albert Schweitzer (1875-1965), γνωστος σαν φιλανθρωπος που ιδρυσε και διηυθηνε το περιφημο νοσοκομειο Lambaréné στην Gabun, στην πραγματικοτητα ηταν πληρως εντεταγμενος στην αποικιοκρατικη πολιτικη της Γαλλιας, η ο David Livingstone (1813-1873), ο ανθρωπος που ανακαλυψε τις πηγες και τους καταρρακτες του Ζαμπεζη στη Νοτια Αφρικη, που στην πραγματικοτητα ηταν ιεραποστολος υπηρετωντας την αποικιοκρατικη πολιτικη της 'Her Majesty the Queen', ετσι και οι σημερινοι ιεραποστολοι ειναι πληρως εντεταγμενοι στην αποικιοκρατικη πολιτικη της Δυσης, που εμφανιζεται σαν πολιτικη διαδοσεως της Δημοκρατιας και των ανθρωπινων δικαιωματων, σαν αναπτυξιακη η σαν πολιτισμικη πολιτικη (3).

Για τον ευαγγελισμο του αραβικου κοσμου γραφει ο Pieter Pikkert, οτι οι ιεραποστολοι μετα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την αποαποικιοποίηση του ισλαμικου κοσμου, αρχισαν να εφαρμοζουν νεες στρατηγικες: Εκπαιδευση και ιατρική βοήθεια. Μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ οι χριστιανικές οργανώσεις εκμεταλλευθηκαν την τραγικη κατασταση στην οποια ειχαν περιελθει οι περίπου 900.000 Παλαιστινιοι προσφυγες, για να τους μεταδωσουν τα θρησκευτικα τους μηνυματα. Ιδιαιτερη „ανθιση“ γνωρισαν τα χριστιανικα νοσοκομεία οπου γινονταν προσηλυτισμος, οπως το Mason Memorial Hospital, που ιδρυθηκε στο Μπαχρέιν, τό νοσοκομείο Oasis στο Al Ain (Abu Dhabi), ένα άλλο στο Εμιράτο Fujairah και το νοσοκομείο στο Sa'ada της Υεμένης, όπου υπηρετουσαν η Anita Grünwald και η Rita Stumpp (4).

Ας ριξουμε λοιπον λιγο φως στην Σχολη Βιβλου Brake (Bibelschule Brake) στο Lemgo της ανατολικης Βεστφαλίας, οπου μαθητευαν η Rita Stumpp και η Anita Grunwald (φωτογραφια δεξια) πριν σταλουν για ιεραποστολη στην Υεμενη. Στην ιστοσελιδα του Ιερατειου διαβαζουμε, οτι „σκοπος των μαθηματων ειναι η υπακοη στην εντολη του Ιησού Χριστού“. Και οτι „ο καθε εκπαιδευομενος θα πρεπει να συμμετασχει ενεργα στον ευαγγελισμο του κόσμου". Και σε ενα αλλο σημειο της ιστοσελιδας βλεπουμε και τις εννέα αρχές των μαθητων της Βίβλου, μεταξυ των οποιων και την εξης: „Περιμένουμε έναν νέο ουρανό και μια νέα γη και εχουμε επίγνωση της ευθύνης του κάθε πιστου, να διακηρυσσει την αλήθεια της Αγιας Γραφης και να κανει γνωστο το Ευαγγέλιο σε όλους τους ανθρώπους“ (5).

Το συμπερασμα λοιπον ειναι, οτι οι δυο αυτες κοπελλες γνωριζαν καλα τους σκοπους λειτουργιας του Ιερατειου οπου φοιτουσαν, πριν σταλουν για ιεραποστολη στην Υεμενη. Τις ειπε ομως κανεις, τι ρισκο αναλαμβαναν με μια αποστολη σε μια φανατικα ισλαμικη και πολιτικα ασταθη χωρα οπως η Υεμενη; Προφανως οχι, διοτι διαφορετικα δεν θα πηγαιναν. Ομως το Ιερατειο του Lemgo αμφισβητησε τις εγερθεισες κατηγοριες, οτι η Anita Grunwald και η Rita Stumpp ενεργουσαν στην Υεμενη προσηλυτισμο. "Ο ισχυρισμός είναι ψευδής και στερείται καθε βασεως.. . η αληθεια ειναι, ότι οι δυο μαθητριες εργασθηκαν σ’ ενα νοσοκομειο της Υεμενης στο πλαισιο ενος Praktikum, που ειχε αποκλειστικά ανθρωπιστικους σκοπους".

Ερωτησεις επι ερωτησεων

Ποιους αλλους ομως, οταν το Ιερατειο του Lemgo, που εστειλε τις κοπελλες στο νοσοκομειο Al-Dschumhuri της Υεμενης, συνεργαζεται στενα με το Worldwide Services (WWS)απο το Bleiswijk της Ολλανδιας, που ειναι απο το 1979 ο φορεας του νοσοκομειου αυτου και το ολλανδικο WWS ειναι ενα παραρτημα του αμερικανικου WWS, ενος από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς που ενεργουν συστηματικα προσηλυτισμο(6); Και οταν ο διευθυντης του ολλανδικού WWS, Paul Lieverse, ενας γιατρος αναισθησιολογος, ειναι ένας από τους πρωταγωνιστές της „medical missionary work“ („ιατρικο ιεραποστολικό έργο“) (7) και διευθυνων συμβουλος του Ιδρύματος „Medici Missionare“, που εχει την ιδια διευθυνση με το WWS στο Bleiswijk της Ολλανδιας και ιδιαιτερη εξειδικευση στην αποστολη γιατρων, νοσοκομων και αλλου υγειονομικου προσωπικου σαν ιεραποστολους στον αραβικο κοσμο; Και οταν ακομη οι οργανισμοι αυτοι συνεργαζονται στενα με αλλους παρομοιους οργανισμους, οπως ειναι το "Worldwide Evangelization for Christ" (8) των ΗΠΑ, που στον γερμανοφωνο χωρο δρα υπο το ονομα „Weltweiter Einsatz für Christus“ (9);

Και ουτως εχοντων των πραγματων, πως ειναι δυνατον, οι κοπελλες αυτες να εκτελουσαν στο νοσοκομειο Al-Dschumhuri μια ανθρωπιστικη υπηρεσια, αφου ειχαν σταλει για να εκπληρωσουν τα ιεραποστολικα τους καθηκοντα, για τα οποία ειχαν εκπαιδευτεί; Και γιατι να δολοφονησει η Al Qaida δυο κοπελλες που εκτελουν ανθρωπιστικη υπηρεσια, αν δεν ειχε προηγουμενως διαπιστωσει, οτι εκαναν προσηλυτισμο; Μηπως οι κοπελλες αυτες, οπως και αλλοι νεοι ανθρωποι που στελνονται σε ιεραποστολες, πεφτουν θυματα αδιστακτων επαγγελματιων, που τους παραπλανουν με υποσχεσεις για σταδιοδρομια και φιλανθρωπια;

Ας κανω μια προσπαθεια εξηγησης. Η σημερινη Γερμανια πληττεται απο ανεργια και φτωχεια (επισημως „ο καθε 8ος πολιτης αντιμετωπιζει το φασμα της φτωχειας“), ο αριθμος των ανεργων δεν ειναι τα περιπου τεσσερα εκατομμυρια, που παρουσιαζει η επιμελως „χτενισμενη“ στατιστικη, αλλα τουλαχιστον ο διπλασιος. Η νεολαια αυτη, οπως και στην Ελλαδα, εχει χασει τον μπουσουλα μεσα στο χαος των αλληλοσυγκρουομενων ιδεολογηματων και μηνυματων που κυκλοφορουν και στερειται καθε επαγγελματικου και προσωπικου προσανατολισμου. Ετσι οι Σχολες Βιβλου, με τις υποσχεσεις τους για ενα καλο επαγγελμα, που συγχρονως θα προσφερει και μια υπηρεσια στην κοινωνια και στους δεινοπαθουντες συνανθρωπους, εχουν μεγαλη απηχηση, ιδιαιτερα σε νεες κοπελλες. Τις οποιες χρησιμοποιουν σαν δολωμα για τους νεαρους Αραβες.

Για τα αγορια εχουν αλλα δολωματα, τις προοπτικες, οτι σε ιεραποστολες σε „επικινδυνες“ χωρες οπως οι αραβικες, θα εχουν το υπερτατο "Kick" που ζηταει η νεολαια σημερα, που θα τους δωσει το ρισκο να αποκαλυφθουν σαν πολιτικοι ιεραποστολοι και να υποστουν τα επακολουθα. Ετσι το Ιερατειο „Jugend mit einer Mission“ ("Νεολαία με μια αποστολή") ψαρευει ενδιαφερομενους με το Slogan "ελα στο Live-Camp της Ιεραποστολης" η "ανακαλυψε το Θεό". Το πως, δειχνει ένα βίντεο, που „συμβουλευει“ τους μαθητες να προσηλυτιζουν μουσουλμάνους υπογειως (Underground): Ένα νεο παιδι μιλάει για το "Kick" που ενοιωσε, κανοντας εναν "Untergrund ευαγγελισμο“ στο Μαρόκο. Και στο ιδιο βιντεο ενας ιεραπόστολος μιλαει για τις εντυπωσεις του απο ενα ιερο Βουδιστων στο Νεπάλ, οπου "λατρευονται δαίμονες και διάβολοι."

Ευαγγελισμος και παγκοσμιοποιηση

Κατα την γερμανικη Wikipedia ο ορος Ευαγγελισμος (Evangelisation) προερχεται απο την ελληνικη λεξη Ευαγγελιο και σημαινει την πραξη, κατα την οποιαν ο ανθρωπος κανει την γνωριμια με το ευαγγελιο του Ιησου Χριστου και καλειται να λαβει μια προσωπικη αποφαση πιστεως.

Αυτη ειναι η μια οψις του νομισματος, οπως την αντιλαμβανονται οι καλοι καγαθοι. Η αλλη οψη. Οπως ειπα και πριν, ο Ευαγγελισμος σαν ιεραποστολη αποτελει εναν ακομη κρικο στην αλυσιδα των μεσων που χρησιμοποιει η Δυση για την παγκοσμιοποιηση του κοσμου: Μαζι με τις υποσχεσεις για Δημοκρατια, ελευθερια, ανθρωπινα δικαιωματα, πρασινη αναπτυξη, αντικρατισμο και ολα τα αλλα ωραια και καλα. Που στην πραγματικοτητα σκοπευουν στην δημιουργια δυσαρεσκειας εναντιον της εκαστοτε κυβερνησεως και κατα συνεπειαν ενος „επαναστατικου ρευματος“ και μιας πολιτικης και κοινωνικης αναρχιας, που ειναι απαραιτητη για την απωλεια της εθνικης συνειδησης και την αποδομιση των κρατικων δομων και οδηγουν κατ’ ευθειαν στην καταργηση του κλασσικου κρατους και την ενταξη του αδειου κρατικου κελυφους που απομεινε στον παγκοσμιοποιημενο κοσμο, τον οποιον δεσμευθηκε να υποστηριξει ο Barack Obama ενωπιον της αμερικανο-εβραικης οργανωσης American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) για να χρησθει για υποψηφιος προεδρος των ΗΠΑ. Και για τον οποιο εργαζεται στην πατριδα μας αοκνα ο Γιωργακης, οπως το δηλωσε ξεκαθαρα στο Σοσιαλιστικο Συμπόσιο της Συμης τον περασμενο Ιουλιο (10).

Ιεροκήρυκες, Think Tanks και ηλεκτρονικη εκκλησία

Ηδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και πριν ακομη εκλεγει προεδρος ο Ronald Reagan, αρχισαν να εμφανιζονται στις ΗΠΑ διαφορες ευαγγελικες ομάδες, που γνωρισαν συντομα μεγαλη συγκυρια. Μαζι τους δε αρχισαν να ιδρυονται και διαφορα Think Tanks, που μαζι με τους ευαγγελιστες ειχαν σκοπο να λειτουργησουν σαν οπλα εναντια "στο βασίλειο του κακού», όπως ονομαζε ο Reagan την Σοβιετική Ένωση.

Το αποτελεσμα ηταν η δημιουργια της "ηλεκτρονικης εκκλησίας", ενος δικτυου ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, απο τους οποιους "ιεροκήρυκες" όπως ο Jerry Falwell, ο Billy Graham και ο Pat Robertson μετεφεραν τις „διδασκαλιες της σωτηριας“ στα σπίτια περισσότερων από 40 εκατομμυριων Αμερικανων (11).

Το 1980 ιδρυθηκε το „Ινστιτούτο για τη Θρησκεία και τη Δημοκρατία“ (Institute on Religion and Democracy - IRD), ένα Think Tank με διευθυντη τον Michael Novak, το βιβλιο του οποιου «Το πνεύμα του δημοκρατικού καπιταλισμού" εθετε τις θεωρητικες βασεις της θρησκευτικής αυτης εκστρατειας, εξηγωντας οτι στην καπιταλιστικη θεολογία η λεγόμενη «οικονομία της αγοράς" ειναι απολυτως αναγκαια και χρειάζεται μια πολυ ισχυρή πίστη. Ενα αλλο κινημα με μεγαλη επιρροη απετελεσε ο «Χριστιανικος Συνασπισμός» ("Christian Coalition") του τηλεοπτικου ιεροκήρυκα και βιομηχανου Pat Robertson, που αγορασε τον πρωτο τηλεοπτικο σταθμο του λεγοντας "ο Θεός με έστειλε για να αγοράσω αυτο τον σταθμο." Χαρη στην απλοχερη υποστηριξη και τις δωρεες, κυρίως από την αμυντική βιομηχανία, το „Christian Broadcasting Network“ του Robertson ειναι σημερα μια τεράστια αυτοκρατορία ΜΜΕ με εκπομπές σε 180 χώρες και 71 γλώσσες.

Τα αποτελεσματα ειναι απτα. Στις ΗΠΑ, οπως εγραφε ο γερμανικο περιοδικο Stern το 2004, συμφωνα με μια ερευνα του ινστιτουτου Gallup, στις αρχες του 21. αιωνα 46 τοις εκατο των Αμερικανων δηλωσαν οτι ειναι Ευαγγελικοι η ξαναγεννηθεντες χριστιανοι, 68 τοις εκατο οτι πιστευουν στον διαβολο και 48 τοις εκατο στην Δημιουργια. Ο ιδιος ο προεδρος George W. Bush δηλωσε, „πιστευω, οτι ηταν θελημα Θεου να γινω Προεδρος“.

Οι Neocons, η διαλυση του ανατολικου μπλοκ και η παγκοσμιοποιηση

Πισω απο ολες αυτες τις χριστιανικες δραστηριοτητες βρισκονταν ηδη απο το 1980 οι λεγόμενοι νεοσυντηρητικοι, οι "Neocons". Αυτο τουλαχιστον δειχνει το μυστικο εγγραφο μιας "επιτροπής του Santa Fe", στο οποιο για πρωτη φορα γινεται λογος για την αναγκη μιας "νέας αμερικανικής πολιτικής", αυτης, που αργοτερα ονομασθηκε «Project for the New American Century» (PNAC) που παρουσιασαν την δεκαετια του 90 στην Washington (D.C.). Ιθυνοντες νοες του PNAC, που το 2009 μετονομαθηκε σε Foreign Policy Initiative, ηταν οι Εβραιοι Richard Perle και Robert Kagan.

Το PNAC μονο φαινομενικα απεβλεπε στον ευαγγελισμο του κοσμου, και η διαλυση του ανατολικου μπλοκ, ακομη και η παγκοσμιοποιηση ειναι μονο οι ενδιαμεσες του σχεδιου των Σιωνιστων για την εγκαθιδρυση του παγκοσμιου εκεινου κρατους, που με πρωτευουσα την Ιερουσαλημ θα ελεγχει τον κοσμο και τις ΗΠΑ και την στρατιωτικη τους δυναμη σαν μαντροσκυλο που θα το φυλαει. Το σχεδιο αυτο ειναι ευκρινεστατο, αρκει κανεις να ξηλωσει τους παραμορφωτικους καθρεφτες των ΜΜΕ που αντικατοπριζουν εναν κοσμο, που εμποδιζει να δουμε τον πραγματικο κοσμο που κρυβεται απο πισω. Και να καταλαβουμε, τι εννοουσε ο Henry Kissinger, οταν ελεγε, οτι ο Barack Hussein Obama „θα ξεκινήσει εναν νέο κόσμο“ και το τι εννοει ο Obama μ’ εκεινη την „αλλαγη“ το „change“ που διακηρυττε πριν εκλεγει για προεδρος και το „Yes, we can“. Ποια "αλλαγή" εννοουσε, προς τα που οδηγει αυτη η αλλαγη, ποιοι ειμαστε „εμείς" και τι πρεπει „εμείς" „να κανουμε“; Τα καταλαβε κανεις αυτα; Νομιζω ουτε ο ιδιος ο Obama, γιατι προφανως τα αποστηθισε απο καποιο χαρτι που συνεταξε καποιος πονηρος συμβουλατορας του.

Ας δουμε ομως πρωτα, το τι επακολουθησε μετα την διαλυση του ανατολικου μπλοκ στον τομεα πλυσεως εγκεφαλου μεσω θρησκευτικων και ιεραποστολικων οργανωσεων. Αντιγραφω απο την ιστοσελιδα της οργανωσης „Betet für CFI - Christliche Freizeiten International e.V.“ (12).

«Οταν το 1991 κατερρευσε η κομμουνιστική αυτοκρατορία, οι άνθρωποι έχασαν καθε δυνατοτητα βιοπορισμού τους. Τα παιδιά και οι νέοι, που πριν περνουσαν τις καλοκαιρινές διακοπες τους σε κατασκηνωσεις, επρεπε να τις περνανε πλέον στο δρόμο. Τον ιδιο ακομη χρονο αρχισαμε να οργανωνουμε στη Ρωσία χριστιανικες συγκεντρωσεις. Στην περιοχη της Μαυρης Θαλασσας και στο Καζακστάν ιδρυσαμε τρεις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για περίπου 500 παιδιά και εφήβους. Το καλοκαίρι του 1992 υπήρχαν ήδη ένδεκα στρατόπεδα με πάνω από 1 700 συμμετεχοντες. Για να αντιμετωπισουμε καλύτερα τον αυξανομενο φόρτο εργασίας, ιδρυσαμε το 1994 τον συλλογο CFI e.V. Στο μεταξύ εχουν δημιουργηθει στην Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατων πάνω από 300 εγκαταστασεις για κατασκηνωσεις στις οποιες εργαζονται περισσότεροι από 15.000 εθελοντές και οπου φιλοξενουνται καθε χρονο περισσότερα από 50.000 παιδιά».

Σημερα, υστερα απο περιπου 15 χρονια, οι „χριστιανικες“ αυτες αποστολες εχουν απλωσει σε ολοκληρο τον χωρο της πρωην Σοβιετικης Ενωσεως ενα πυκνο διχτυο οργανωσεων, που σκοπο εχουν να ευαγγελισουν τον πρωην αθεο πληθυσμο της. Το ιδιο που κανουν και στην Αφρικη, την Λατινικη Αμερικη, στην Ινδια ακομη και στην Κινα.

Γερμανια


Με την προσαρτηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Deutsche Demokratische Republik -DDR) στην Ομοσπονδιακη Δημοκρατια της Γερμανιας (Bundesrepublik Deutschland) το 1989/1990, αρχισε και ο επανεκχριστιανισμος της DDR και της Ανατολικης Ευρωπης. Εκατονταδες οργανωσεις απο τις ΗΠΑ, την Αγγλια, την Ολλανδια και την Ιταλια ξεχυθηκαν στον χωρο αυτο ευαγγελιζοντας, εκχριστιανιζοντας η επανεκχριστιανιζοντας τους „αθεους“ που δημιουργησε ο κακος κομμουνισμος. Ο αριθμος των πιστων στην DDR ανηρχετο το 1990 στα 30 τοις εκατο.

Πρωτα η Γερμανια και αμεσως μετα ολοκληρος αυτος ο γεωγραφικος χωρος καλυφθηκε απο ενα πυκνο δικτυο ιεραποστολων, θρησκευτικων οργανωσεων, κατηχητικων κεντρων και θερινων κατασκηνωσεων. Κατα την διαρκεια λεγομενων „See-Gottesdienste“ (θειες λειτουργιες σε λιμνες) βαφτιζουν ακομη και σημερα, μεμονομενα η ομαδικα, αθεους σε χριστιανους, το ιδιο κανουν και στρατιωτικοι παπαδες της Bundeswehr βαφτιζοντας νεοσυλλεκτους απο τις „νεες χωρες“, την Ανατολικη Γερμανια. Το κρατος, μεσω των εκκλησιων, εχει διαθεσει τεραστια ποσα για την επισκευη η αναπαλαιωση εκκλησιων: Μονο στην περιοχη του Brandenburg αναπαλαιωθηκαν μεχρι σημερα 1400 εκκλησιες.

Να σημειωσω εδω, οτι οι δυο μεγαλες εκκλησιες στην Γερμανια, η καθολικη και η προτεσταντικη, χρηματοδοτουνται απλοχερα απο το κρατος, παρα το οτι αυτο, συμφωνα με το γερμανικο Συνταγμα, δεν επιτρεπεται. Ομως στις δυο αυτες εκκλησιες, καθως και στην εβραικη, χορηγουνται δισεκατομμυρια, για να εκτελουν το „θεαρεστο“ εργο τους, μεταξυ αλλων την ιδρυση και λειτουργια παιδικων σταθμων, γηροκομειων, νοσοκομειων, μουσειων καθως και για τον ελεγχο μεταναστευτικων οργανωσεων (οι Ελληνες του Βερολινου, φερ’ ειπειν, υπαγονται στην δικαιοδοσια της προτεσταντικης, οι Κροατες στην δικαιοδοσια της καθολικης εκκλησιας).

Οπως αναφερει η ιστοσελιδα του συλλογου „Betet für CFI - Christliche Freizeiten International e.V.“, που „εδω και 10 χρόνια διοργανώνει χριστιανικές κατασκηνώσεις για παιδιά και νέους“, η „ιεραποστολικη εργασια γινεται με την μορφή περιπέτειας και δράσης, ωστε τα παιδια και οι νεοι να αποκτησουν χριστιανικα βιωματα και εμπειριες“. Σαν προτυπο αναφερει την κατασκήνωση "Teencamp" κοντα στη λιμνη Diemelsee, η οποια καθε καλοκαιρι φιλοξενει περίπου 500 παιδια και νεους που τους φροντιζουν πανω από 130 συνεργατες του σωματειου. Κατα το προτυπο του "Teencamp", λειτουργουν σημερα περισσοτερες απο δεκα κατασκηνωσεις, ενω προβλεπεται και η δημιουργια πολλων αλλων (13).

Παγκοσμια δικτυωση

Εξ ισου δραστηρια ειναι και η οργανωση „Jugend mit einer Mission“ ("Νεολαία με μια αποστολή") που ανεφερα πιο μπροστα, το γερμανικό παραρτημα της Youth With A Mission (YWAM) με εδρα τις ΗΠΑ, που το 2005 ειχε 1031 παραρτηματα σε 149 χωρες και 15.755 συνεργατες. Η οργανωση αυτοαποκαλειται σαν μια „διεθνης κινηση νέων Χριστιανών, οι οποίοι γνωρίζουν οτι βρισκονται στην υπηρεσια του Ιησου Χριστου και αποστολη τους ειναι να κηρυττουν το ευαγγέλιο του βασιλείου του Θεού“ (14). Παρομοιους σκοπους επιδιωκει και η " General Council of the Assemblies of God” (AoG) απο το Springfield των ΗΠΑ, που εχει σαν Logo το „εμεις πιστευουμε στον Ευαγγελισμο, την Λατρεία, τους Αποστολους, την Συμπονια και στον Θεό της Βίβλου και έχουμε ενστερνιστεί τη σωτηρία που παρέχεται απο τον γιο του, τον Ιησού Χριστό“ (15).

Να αναφερω και την οργανωση Evangelisches Missionswerk in Deutschland e.V. (EMW), που αποτελει τον συνδεσμο μεταξυ της ευαγγελικης εκκλησιας, των διαφορων ιεραποστολικων οργανωσεων και συνδεσμων καθως και των ανεξαρτητων εκκλησιων που δραστηριοποιουνται στις ιεραποστολες και στην οικουμενικη εργασια και συνεργαζονται μεταξύ τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (16).

Ιδιαιτερη βαρυτητα δινεται σημερα στην Γερμανια και γενικα στην Δυση στις δραστηριοτητες τετοιων οργανωσεων στην Κινα. Ετσι το Berliner Missionswerk (BMW), το Evangelisches Missionswerk in Südwestdeutschland (EMS), το Mission EineWelt - Centrum für Partnerschaft, Entwicklung und Mission der Evangelisch-Lutherischen Kirche in Bayern (MEW), το Nordelbisches Zentrum für Weltmission und kirchlichen Weltdienst (NMZ), η Vereinte Evangelische Mission (VEM), η Hildesheimer Blindenmission καθως και το Evangelische Missionswerk (EMW) δημιουργησαν σε συνεργασια μεταξυ τους και χρηματοδοτουν τον Πληροφοριακο Τοπο Κινα ("China InfoStelle" - CIS) (17).

Σπουδαιο ρολο παιζουν παγκοσμιως και οι οργανωσεις Missio - Päpstliche Missionswerke του Παπα(18), ομως και ο ρολος αλλων, μικροτερων οργανωσεων, δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητος, οπως ειναι οι Μεννονιτες και οι "Brethren in Christ", που αποκτησαν 1.297.000 πιστους σε 65 χωρες (19). Γενικα οι ιεραποστολες, ειτε αυτες κατευθυνονται απο την καθολικη η την προτεσταντικη εκκλησια, η απο οποιαδηποτε αλλη θρησκευτικη οργανωση, συνεργαζονται στενοτατα μεταξυ τους, οπως δειχνει και η ιστοσελιδα της Deutsche Missionsgemeinschaft e.V., η οποια, „κατ’ εντολην του Ιησου“, οπως λεει, απασχολει 338 ιεραποστολους που δραστηριοποιουνται σε 76 χωρες και ανηκουν σε 105 συνδεδεμενες οργανωσεις: Απο την ALEM - Associação Linguística Evangélica Missionária και την CCM - Christian Concern for Muslims μεχρι την The Arabian Peninsula Partnership και την World Venture (20).

Να αναφερω στο τελος, χωρις να εχω εξαντλησω τον τεραστιο καταλογο τετοιων οργανωσεων, και την Laenderkontakte.de, που ασχολειται με την συγκεντρωση και δημοσιοποιηση στοιχειων γερμανικών και ξένων αντιπροσωπειων, γραφείων συνδέσμων και κέντρων πληροφοριών στους τομείς της πολιτικής, του εξωτερικου εμποριου και των τραπεζων, διευθυνσεων πολιτιστικων ανταλλαγων, ΜΜΕ, αναπτυξιακης και ανθρωπιστικής βοήθειας, επιστήμης, έρευνας και τουρισμου. Με σκοπο τον συντονισμο των δραστηριοτητων τους, που εχουν σχεση με την ιεραποστολη (21).

Ο Θεος και ο διαβολος

Πολλες „επιχειρησεις“ ευαγγελισμου συνοδευονται και απο στρατιωτικες επιχειρησεις, που πολλες φορες προηγουνται, ανοιγουν τον δρομο στους ευαγγελισμους: Πρωτα κατατροπωνουμε το Ιρακ και μετα αρχιζουμε τον ευαγγελισμο των κατοικων του. Ένα παράδειγμα αποτελεί η δραση του στρατηγου τριών αστέρων των ΗΠΑ, William Boykin, ο οποιος ως επικεφαλής των ειδικων στρατιωτικών δυνάμεων συντονιζει, μαζι με την CIA, το προγραμμα εντοπισμου και θανατωσης των αρχηγων τρομοκρατικων οργανωσεων και θεωρειται σαν ο κυριος υπευθυνος για τους βασανισμους στην φυλακη του Abu Ghraib. Κατα τον William Boykin ο πολεμος εναντιον της τρομοκρατιας ειναι μια μονομαχια μεταξυ των εβραιο-χριστιανικων αξιων και του διαβολου (22).

Η ιδέα του Διαβόλου για την καταπολέμηση του „κακου“ είναι σήμερα διαδεδομενη σε ολόκληρο τον αμερικανικό στρατό. "Οι αμερικανοί στρατιώτες δεν είναι πλέον γήινα οντα, αλλα ιεραπόστολοι. Δεν σκοτώνουν τους εχθρούς τους, αλλα εξορκιζουν τους δαίμονες [...] Όπως όλοι οι ιεραπόστολοι, ετσι και οι αρχιερεις της Αμερικής δεν μπορουν να φαντασθουν, ότι οι απιστοι τους αντιστεκονται εξ ιδιας πρωτοβουλιας. Πιστευουν, οτι το οτι αρνουνται να αλλαξοπιστησουν και να προσκυνησουν, είναι έργο του διαβόλου", γράφει ο δημοσιογράφος George Monbiot (23).

Μαζι με τους εξορκιστες ζει και βασιλευει η Αποκαλυψη. Δεν ειναι μονο ο στρατος των ΗΠΑ, που βομβαρδιζει, καταστρεφει και θανατωνει εν ονοματι του Κυριου, αλλα ολο και περισσοτεροι αλλοι, μη κρατικοι φορεις, στους οποιους οι Σιωνιστες των ΗΠΑ αναθετουν την „βρωμικη“ αυτη δουλεια. Ενας τετοιος ατακτος στρατος ειναι και η ομάδα Blackwater του Erik Prince, ο οποιος θεωρειται υπεύθυνος για παμπολες δολοφονίες „κατω απο ύποπτες συνθήκες" στο Ιρακ, χωρις η υποθεση, που εφτασε στα αμερικανικα δικαστηρια στις 3. Αυγουστου και ερευναται κατω απο τα στοιχεια “Xe Services LLC” να δειχνει οτι θα εχει καποιο χειροπιαστο τελος. Η ομάδα Blackwater λεει οτι „αποτελειται απο χριστιανους σταυροφορους, που εχουν λαβει την εντολη (απο ποιον;) να εξαφανισουν απο προσωπου γης το Ισλαμ και τους Μουσουλμανους“. Προφανως γι’ αυτο βρισκεται απο τον Λευκο Οικο στο απυροβλητο και χρησιμοποιειται ακομη, οπως και πριν, για την θανατωση „τρομοκρατων“, οχι μονο στο Ιρακ, αλλα και σε αλλες εστιες πολεμου και παραστρατιωτικων επιχειρησεων (24).

Χρηματοδοτηση

Η χρηματοδοτηση του Projekt ευαγγελισμου δεν ειναι και μεγαλο προβλημα για τους πλανηταρχες, που με τα κολπα της Wall Street και της Federal Reserve (FED) - που στα ΜΜΕ λεγονται χρηματοπιστωτικες κρισεις, χρηματιστηριακες φουσκες η τραπεζες που εριξαν φαλιμεντο - εχουν συγκεντρωσει στα ατσαλενια χρηματοκιβωτια τους τεραστια χρηματικα ποσα καθως και μακρες λιστες των κρατων που τους χρωστανε. Με πρωτη στην λιστα των οφειλετων τις ΗΠΑ.

Παρα ταυτα, η χρηματοδοτηση του τεραστιου αυτου προγραμματος γινεται απο αλλους οργανισμους και κυβερνησεις, που οι Σιωνιστες εχουν υπο τον ελεγχο τους. Ενας τετοιος ειναι στις ΗΠΑ το National Endowment for Democracy NED), μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρυθηκε το 1983 στην Washington D.C. με σκοπο την διαδοση της Δημοκρατιας και των ανθρωπινων δικαιωματων. Το NED χρηματοδοτειται απο το Κονγκρεσσο και αλλους μεγαλους οργανισμους οπως το Center for International Private Enterprise (CIPE), το National Democratic Institute for International Affairs (NDI), το International Republican Institute (IRI) και το American Center for International Labour Solidarity (ACILS). Προεδρος του NED ειναι ο επιχειρηματιας Carl Gershman (25).

Στην Γερμανια οι οργανωσεις που δραστηριοποιουνται στον Ευαγγελισμο σε εσωτερικο και εξωτερικο ισχυριζονται οτι χρηματοδοτουνται απο τις εισφορες των μελων τους και απο δωρεες. Τιποτε το ανακριβεστερο απ’ αυτο. Πρωτον, διοτι τα τεραστια ποσα, με τα οποια το κρατος ενισχυει την πολυσχιδη δραση των εκκλησιων, αναμεσα τους και οι ιεραποστολες κ.α.π., δεν ειναι ουτε το ενα, ουτε το αλλο. Δευτερον, διοτι πολλα τετοια προγραμματα, ειδιαιτερα στην πρωην Ανατολικη Γερμανια και την Ανατολικη Ευρωπη, χρηματοδοτουνται απο την Ενωμενη Ευρωπη, παραδειγματος χαριν απο το προγραμμα Phare. Και τριτον, διοτι τετοιες δραστηριοτητες χρηματοδοτει απλοχερα και το Open Society Institute & Soros Foundations Network.

Το ποσο σαθρος ειναι ο ισχυρισμος χρηματοδοτισης απο τις εισφορες των μελων του, δειχνει η οργανωση Lutherische Kirchenmission (LKM - Bleckmarer Mission e.V.), που απασχολει στην Γερμανια 16 συνεργατες, στην Βραζιλια εναν ιεραποστολο, στην Botswana 3 ιεραποστολους, εναν σταθμο βοηθειας για AIDS και ανθρωπους για την μεταφραση της Βιβλου στην Kalanga, στην Νοτια Αφρικη 4 ιεραποστολους, το Κεντρο Themba και μια Σχολη Εκπαιδευσεων κληρικων, στην Kenia ενα Κεντρο Υγειας και στην Ανατολικη Ευρωπη οικοτροφεια για παιδια του δρομου. Και ολα αυτα χρηματοδοτουνται απο τις εισφορες των μελων της. Oποιος θελει το πιστευει.

Επιλογος

H παγκοσμιοποιηση, με ολες τις καταστρεπτικες συνεπειες που εχει αυτο και για την Ελλαδα, βρισκεται εν πληρει εξελιξει. Ξεκινησε μετα την μεταπολιτευση και ιδιαιτερα με την μεταρρυθμιστικη πολιτικη του ανθρωπου των Σιωνιστων στην Ελλαδα, του Ανδρεα Παπανδρεου, και σημερα εχει μεταβαλει την χωρα σε μια σκωληκοειδη αποφυση του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος που ελεγχουν. Που πρωτα φροντισε να την αποβιομηχισει, και μετα να την βαλει στην εντατικη του παγκοσμιου νοσοκομειου που δημιουργησε, οπου πλεον την συντηρει με μεταγγιση αιματος, που γινεται εν ειδη δανειων που συναπτουν οι κυβερνητες της χωρας μας απο τους διευθυνοντες „γιατρους“ του.

Πως φτασαμε ως εδω; Ναι, ειναι πραγματι αξιοθαυμαστο, το πως φτασαμε ως εδω, μαλλον χωρις να το παρουμε χαμπαρι, γλυστρωντας σιγα-σιγα με τους σοσιαλιζοντες λαικισμους και αργοτερα, πιο βιαια, με τους αντικρατισμους και την αναρχια. Επι δεκαετιες τωρα η ελληνικη νεολαια υφισταται αυτο τον ευαγγελισμο, την συστηματικη πλυση εγκεφαλου, την εχουν ζαλισει με τις διαφορες ιδεολογιες και τα συνθηματα που διακινουνται μεσα απο τα διαφορα καναλια του Σιωνισμου: Τα ανθρωπινα δικαιωματα, την συμμετοχικη δημοκρατια, την καταργηση των εθνικων συνορων, την πολυπολιτισμικοτητα και ιδιαιτερα την ανυπακοη στους νομους, την αχρηστευση των κυβερνησεων και την ενεργοποιηση των πολιτων, που πρεπει, λεει, να παρουν την τυχη τους στα δικα τους χερια.

Η νεολαια αυτη εχει μεταβληθει σε Zombies, που μη γνωριζοντας τι ποιουσι, τρεχουν σε συλλαλητηρια, καταλαμβανουν και καταστρεφουν δημοσια κτιρια, προκαλουν δολιοφθορες η κανουν βομβιστικες ενεργειες σε τραπεζες και αστυνομικα τμηματα και εχουν βυθισει την χωρα στο χαος και την αναρχια. Εν ονοματι τινος; Κανεις δεν μπορει να το προσδιορισει με ακριβεια, διοτι τα διακινουμενα ιδεολογηματα και συνθηματα δεν βρισκονται επι μιας σταθερης τροχια, αλλα μεταβάλλονται ταχυτατα, οτι ισχυε χθες, δεν ισχυει σημερα.

Σημερα η πολιτικη παγιδα, που επιμελως στηθηκε απο τα ΜΜΕ και τα κομματα για την σταδιακη αποδομηση της κυβερνησης και της αξιοπιστιας του Καραμανλη, εκλεισε, η κοινη γνωμη εχαψε το δολωμα, οτι η μονη λυση για τα προβληματα του τοπου ειναι οι εκλογες και η αλλαγη κυβερνησης, η εκλογολογια εχει αποκτησει μια δικη της δυναμικη, που δυσκολα θα μπορουσε να ανακοπει.

Ομως: Και μονο που σκεφτομαι μια κυβερνηση με πρωθυπουργο τον Jeff η Γιωργακη και τους φανφαρονους, φαφλαταδες και αδιστακτους ψευτες – και αρκετους κλεφτες - της κλικας του σαν υπουργους, ανατριχιαζω. Οχι, Θεε μου, αν υπαρχεις, βοηθησε να παρελθει απο την Ελλαδα το ποτηριον τουτο. Βοηθα να σταματησουν οι ιεροκηρυκες της „Καθημερινης“ την εκλογολογια και κεινη την „απόφαση άμεσα“ που ζητανε, για να μην συνεχισθει η „σημερινή πολιτική αβεβαιότητα“ (22.08.09). Χωρις να κανουν τον κοπο να σκεφθουν, οτι τα „μείζονα θέματα που αναμένουν τις λύσεις τους“ και ζητανε ν' αλλαξουν παραυτα, ειναι διαρθρωτικης μορφης και δεν προκειται να αλλαξουν με εναν απλο ανασχηματισμο η μια αλλαγη κυβερνησης. Και ασφαλως θα γινουν χειροτερα με μια κυβερνηση Γιωργακη.

Φτανει πια η μπουρδολογια. Η ασθενουσα χωρα πρεπει να βγει επιτελους απο την κωματωδη κατασταση που βρισκεται χρονια τωρα στην εντατικη της κλινικης των μεγαλων προγραμματιστων του κρατους του Jahwe, εκεινων που ελεγχουν την Wall Street, την FED και ολες τις μεγαλες και μικρες διεθνεις τραπεζες. Να παει εκει, απ’ οπου ηρθε και να μας αφησει ησυχους ο χαφιφης Jeff η Γιωργακης, που το μονο που προσφερει στον τοπο για τα τοσα λεφτα που περνει απο το κρατος (και τις αλλες πηγες χρηματοδοτησης του μπακαλικου του που λεγεται ΠΑΣΟΚ και βρισκονται στο εξωτερικο), ειναι το φρενο σε ολα, η προβολη καποιων σκανδαλων που ετοιμαζουν οι εξειδικευμενοι μαγειροι του, και οι εκλογες – τις οποιες ζητα μερα-νυχτα.

Δεν εχει απολυτως κανενα νοημα για τον τοπο η εκλογη μιας κυβερνησης Παπανδρεου, που εκτος απο συνθηματα και μπουρδες δεν εχει το παραμικρο σχεδιο για μια οικονομικη ανακαμψη και ποσο μαλλον αναπτυξη της χωρας. Ελπιζω, να το καταλαβουν αυτο καποτε οι συμπατριωτες μου. Αφειστε τον Καραμανλη να κυβερνα και υποστηριξτε την κυβερνηση του. Ζητειστε την δημιουργια εξειδικευμενων και καλα επανδρωμενων Think Tanks, που θα σχεδιασουν μια ελληνικη στρατηγικη για τα επομενα 10-20 χρονια και την καταργηση του αχρηστου Ελληνικου Ιδρυματος Ευρωπαικης και Εξωτερικης Πολιτικης (ΕΛΙΑΜΕΠ), του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και ολων εκεινων των ανεξαρτητων επιτροπων για πολιτες κλπ., που επιφερουν τα ακριβως αντιθετα απο τα αναμενομενα αποτελεσματα. Ο Καραμανλης δεν ειναι ο καλυτερος. Ειναι ομως απειρως καλυτερος για την Ελλαδα απο τον Γιωργακη.

Υποσημειωσεις

1. Βλεπε και την Dokumentation των Arndt Ginzel, Martin Kraushaar και Ulrich Stoll „Sterben für Jesus, Missionieren als Abenteuer“ στην εκπομπη Frontal21 του ZDF της 04.08.2009, http://frontal21.zdf.de/ZDFde/inhalt/5/0,1872,7611653,00.htmlhttp://frontal21.zdf.de/ZDFde/inhalt/5/0,1872,7611653,00.html

2. Για τον Medical Missionary Evangelism βλεπε στο http://www.gilead.net/MMEwork.html
3. Με τον ορο Δυση εννοω το συμπλεγμα ΗΠΑ και Σιωνιστων, γνωστο και σαν USRAEL, μαζι με τους „φιλους“ τους απο την Γερμανια, Αγγλια, Γαλλια και κανα δυο ακομη πιο παρακατιανες χωρες
4. Pieter Pikkert: “Protestant Missionaries to the Middle East: Ambassadors of Christ or Culture?”, Διδακτορικη διατριβη στο University of South Africa, 2006, http://etd.unisa.ac.za/ETD-db/theses/available/etd-02192007-141439/unrestricted/thesis.pdf

5. Το κειμενο αυτο εχει στο μεταξυ απομακρυνθει απο την ιστοσελιδα) του Ιερατειου. Βλεπε και Harald Neuber: "Für Gott in den Tod" („Για τον Θεό και στον θάνατο“) στο http://www.heise.de/tp/r4/artikel/30/30603/1.html

6. Βλεπε στο http://worldwide-services.atspace.com/index.html

7. Βλεπε στο http://www.gilead.net/MMEwork.html

8. Βλεπε στο http://www.wec-usa.org/

9. Βλεπε στο http://www.wec-int.org/cms/

10. Βλεπε και „Ειναι προταση αυτη κ. Παπανδρεου“; στο
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3549

11. Βλεπε και Hartmann, Klaus: Rechter Glaube, rechte Politik, στο Freidenker 02/2006 http://cms.freidenker.org/index.php?id=239

12. http://www.betenonline.de/mission/mw/cfi.html

13. Οπως παραπανω, http://www.betenonline.de/mission/mw/cfi.html

14. Βλεπε και http://www.ywam.org/Default.asp?bhcp=1

15. Βλεπε και http://ag.org/top

16. Βλεπε και http://www.emw-d.de/

17. Βλεπε και http://www.emw-d.de/de.root/de.chinainfo/index.html

18. http://www.missio-aachen.de/links-services/Links_mission_weltkirche/kirchhilfswerke/default.asp

19. Βλεπε και http://www.mennoniten.de

20. Βλεπε και http://www.dmgint.de/index.php?id=96

21. Βλεπε και http://www.laenderkontakte.de/

22. Βλεπε και Victor και Victoria Trimondi: “Bertelsmann: Neuer Herold
des Endzeit-Wahns“, στο http://www.trimondi.de/H.Krieg/Bertelsmann.htm

23. Βλεπε και Victor und Victoria Trimondi: „Politik und Krieg im Bann der Apokalypse“ http://www.iivs.de/~iivs01311/Christentum/PolitikApokalypse.htm

24. Οπως παραπανω

25. Βλεπε και http://www.ned.org/about/nedhistory.html


23.08.09

von Εμμανουηλ Σαριδης