Lolitopages

Monday, September 28, 2009

Ενα ορειβατικό μονοπάτι για γυμνιστές

Στο όρος Χαρζ της Γερμανίας μπορεί κάποιος να διανύσει 18 χλμ. με αδαμιαία περιβολή

Τα άρβυλα, το σακίδιο, ένα αυτοσχέδιο μπαστούνι και ένας χάρτης είναι τα μοναδικά εξαρτήματα των εικονιζόμενων Γερμανίδων, οι οποίες συνδυάζουν γυμνισμό και ορειβασία στα καταπράσινα δάση του όρους Χαρζ (DΡΑ)

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Πραγματικότητα είναι το πρώτο επίσημο μονοπάτι πεζοπορίας αποκλειστικά για γυμνιστές στη Γερμανία. Στο όρος Χαρζ της Κεντρικής Γερμανίας όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν με αδαμιαία περιβολή τον καθαρό αέρα και το περπάτημα στη φύση σε έναν ασφαλή χώρο θα έχουν στο εξής τα δικά τους 18 χιλιόμετρα μονοπατιού και μάλιστα τη δυνατότητα να επισκεφθούν μια μικρή λίμνη, όπου γυμνιστές απολαμβάνουν το κολύμπι εδώ και χρόνια. Η γυμνή πεζοπορία (το καλοκαίρι, φυσικά...) έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια στις αλπικές περιοχές της Γερμανίας και της Ελβετίας και το μονοπάτι έχει ήδη συγκεντρώσει πλήθος ενθουσιασμένων με την ιδέα γυμνών ορειβατών.

Εμπνευστής του σχεδίου είναι ο Χανς Λούντβιχ, ιδιοκτήτης κάμπινγκ και εστιατορίου στο χωριό Ντάνκεροντε της Σαξωνίας και ένθερμος λάτρης της γυμνής πεζοπορίας. Η επίσημη εναρκτήρια πεζοπορία αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2010. Παρ΄ όλα αυτά, οι γυμνιστές φυσιολάτρες το χρησιμοποιούν ήδη. «Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στην επίσημη τελετή» παραπονείται ο κ. Λούντβιχ. Αν και σε πολλούς Γερμανούς αρέσει να παίρνουν τα βουνά όπως τους γέννησε η μητέρα τους, δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται ότι, αν λάβουν μέρος στο γεγονός, φωτογραφίες των γυμνών κορμιών τους θα δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο, σε εφημερίδες και σε περιοδικά ολόκληρου του κόσμου.

Βεβαίως έχουν ληφθεί μέτρα για όσους σκανδαλίζονται από το θέαμα και προτιμούν την κλασική εξάρτυση για τις εξορμήσεις τους στη φύση. Υπάρχουν πινακίδες στην αρχή του μονοπατιού που προειδοποιούν: «Αν δεν θέλεις να δεις γυμνούς ανθρώπους, δεν θα πρέπει να περάσεις αυτό το σημείο».

O ενθουσιασμός με τον οποίο έχουν αγκαλιάσει οι φυσιολάτρες το άνοιγμα αυτού του μονοπατιού δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι ο γυμνισμός είναι βαθιά εδραιωμένος στην ιστορία της Γερμανίας. Η χώρα έχει σχετική παράδοση από τον 19ο αιώνα και η κολύμβηση χωρίς μαγιό είναι ευρέως αποδεκτή, κυρίως όμως σε οργανωμένες παραλίες γυμνιστών. Δεν ισχύει το ίδιο και για την Ελβετία, σε ένα συντηρητικό καντόνι της οποίας απαγορεύτηκε η γυμνή ορειβασία πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από παράπονα ντόπιων για τους μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που απολάμβαναν την πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση με αδαμιαία περιβολή.