Lolitopages

Saturday, September 12, 2009

Απόφαση-σοκ της Εφορευτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα Ντερτιλή




Αποστολή με email Προσθήκη στο Facebook

Παρότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε στις 24 Μαΐου τη συμμετοχή του κρατούμενου και πρωτεργάτη της χούντας, Ν. Ντερτιλή, στο ψηφοδέλτιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» (ΕΛ.ΕΝ.), την περασμένη Πέμπτη η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή επικύρωσε οριστικά τα ψηφοδέλτια με το όνομά του. Ο Άρειος Πάγος είχε επίσης απορρίψει και δύο ενστάσεις, στις 5 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο Ν. Ντερτιλής είναι κρατούμενος και στερείται του δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Επίσης, ο Άρειος Πάγος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από το συνδυασμό του κόµµατος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΕΛ.ΕΝ.) δεν ανακηρύσσεται ο Νικόλαος Ντερτιλής του Βασιλείου, διότι δεν υπογράφει ο ίδιος στην υπεύθυνη δήλωσή του, αλλά υπογράφει αντί αυτού, ανεπιτρέπτως, ο εκπρόσωπος του κόµµατος, (άρθρο 3 παρ. 3 ν.1180/1981)».

Ο πρώην στρατηγός Ν. Ντερτιλής έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου, Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973. Παραμένει αμετανόητος και έχει αρνηθεί να ζητήσει χάρη. Μαζί με τον «αόρατο δικτάτορα», Δημήτριο Ιωαννίδη, είναι οι μοναδικοί που παραμένουν φυλακισμένοι, καθώς άλλοι ομοϊδεάτες τους είτε αποφυλακίστηκαν, επικαλούμενοι ανήκεστο βλάβη της υγείας τους, είτε απεβίωσαν.