Lolitopages

Friday, September 4, 2009

«Χέρι-Χέρι» Καρατζαφέρης-Ψινάκης; Θύελλα αντιδράσεων για την υποψηφιότητα Ψινάκη



Πολιτικό τετ α τετ στο ρεστοράν του Κολωνακίου J & K είχαν το βράδυ ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέβει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός μάνατζερ έχει αποδεχθεί την πρόταση που του έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματους του ΛΑ.Ο.Σ η απόφαση του Προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη να εντάξει στα ψηφοδέλτια τον Ηλία Ψινάκη. Η είδηση ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στον γνωστό μάνατζερ να κατέβει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ στην Β’ Αθήνας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Άλλωστε είναι πολύ αταίριαστη με την φυσιογνωμία του «συντηρητικού» η επιλογή του αθυρόστομου Ηλία Ψινάκη ως υποψηφίου. Όπως σας είχαμε πληροφορήσει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε πρόταση στον Ηλία Ψινάκη να κατέβει ως υποψήφιος σε συνάντηση που είχαν σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου εκεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έκανε την πρόταση αλλά ο Ηλίας Ψινάκης ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί και να αποφασίσει.

Ο Πρόεδρος του κόμματος που έκανε αυτή την πρόταση για επικοινωνιακούς κυρίως λόγους και για τραβήξει ψήφους από την νεολαία που είναι ιδαίτερα αγαπητός και κυρίως γνωστός ο Ηλίας δεν περίμενε ότι θα έβαζε «φωτιές» στο κόμμα του.

Εάν και λόγω προεκλογικής περιόδου τα στελέχη δεν βγαίνουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες να κάνουν δηλώσεις για αυτή την λανθασμένη κατά αυτούς επιλογή, το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος έχει διαταραχθεί αφού πολλοί ψηφοφόροι επικοινωνούν με βουλευτές του κόμματος και εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους.

Επικοινωνήσαμε με αρκετά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ που μας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για αυτή την επιλογή. Χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr : «Έκανε μεγάλο λάθος με αυτή την επιλογή. Τι δουλειά έχει ο Ηλίας Ψινάκης με εμάς; Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι για σοβαρό πολιτικό σχηματισμό. Αλλά του Προέδρου είναι το μαγαζί, ό,τι θέλει κάνει!»

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το κλίμα παρά τις συνεχείς προσχωρήσεις στο ΛΑ.Ο.Σ πρώην στελεχών της ΝΔ (Κωνσταντάρας, Γαρουφαλιάς,) και αναμένονται και άλλοι χάλασε με αφορμή την πρόταση Καρατζαφέρη στον Ηλία Ψινάκη.

Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το σίγουρο πάντως είναι ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε εξελίξεις. Και φανταστείτε ότι ο κ. Ψινάκης δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την πρόταση που του έκανε ο Καρατζαφέρης. Δήλωσε μάλιστα ότι «είναι πολύ τιμητική η πρόταση αλλά πρέπει να συμβουλευτώ συγγενείς και φίλους για να αποφασίσω».

Μάλιστα άλλο στέλεχος του κόμματος μας θύμισε τι έλεγε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης για τον γνωστό μάνατζερ. Συγκεκριμένα στην ομιλία του κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη νεολαία στις 21 Μαρτίου 2008 ο Καρατζαφέρης είχε πει για τον Ψινάκη:

"∆εν θέλουν οι νέοι ινδάλματα; Θυµάµαι να πηγαίνω µε τον αδερφό µου στο Λυκαβηττό - για να ακούσουµε Παύλο Μπακογιάννη και «Ντόιτσε Βέλε». ∆εν ήταν αυτός ένας άνθρωπος - παράδειγµα για τη νεολαία; Ποια είναι σήµερα τα αντίστοιχα ινδάλµατα της νεολαίας; Μήπως ο κ. Ψινάκης; Υπάρχει σήµερα πάρτυ της υψηλής κοινωνίας το οποίο να θεωρηθεί επιτυχηµένο αν δεν παρευρίσκεται ο κ. Ψινάκης;

∆εν υπάρχουν σήµερα νέα παιδιά που λένε «πάµε να κολλήσουµε δίπλα του για να γίνουµε κάποιοι;»

Αυτά τα ινδάλµατα πλασάρουν σήµερα τα κανάλια. Θυµάµαι τότε που ήµουν νέος υπήρχαν στο χώρο του πολιτισµού κάποιοι που έκαναν καριέρα, βραχύβια όπως αποδείχτηκε, επειδή ήξεραν π.χ. τον Φίνο και κάποιοι άλλοι που προτίµησαν το δύσκολο δρόµο του θεάτρου, του «σανιδιού», όπως ο κ. Καζάκος και έµειναν στο χώρο µε τον ιδρώτα, το κόπο τους, το ταλέντο τους.

Ανθρώπους σαν τον κ. Καζάκο θέλω εγώ σήµερα. ∆εν θέλω παιδιά σαν εκείνους τους «ζεν πρεµιέ» που χάθηκαν µετά τη δεύτερη ταινία".

Αυτά έλεγε μας τόνιζε με νόημα το στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ τώρα τι άλλαξε; Την απορία βέβαια εμείς δεν μπορούμε να του την λύσουμε. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι ο ντόρος γύρω από την υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη με το ΛΑ.Ο.Σ έχει αναστατώσει το κόμμα.

Εν αναμονή των εξελίξεων και κυρίως των αντιδράσεων των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ, κάποιοι από τους οποίους ετοιμάζονται να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του κόμματος. Βέβαια μην φανταστείτε ότι δεν υπάρχουν και υποστηρικτές του Ψινάκη στο ΛΑ.Ο.Σ. Οι δεύτεροι περιμένουν την επίσημη απάντηση του γνωστού μάνατζερ για να κάνουν δηλώσεις υπέρ της επιλογής του.

Βρε Ηλία... «Θεά»... το έκανες το ΛΑ.Ο.Σ