Lolitopages

Tuesday, September 8, 2009

madonna vs παντοφλιες - Τα "ιερά" παπούτσια που προκαλούν



Παπούτσια με αποτυπωμένη στη σόλα ή και στην υπόλοιπη επιφάνεια την εικόνα του Ιησού Χριστού, της Παναγίας, αλλά και χριστιανικών συμβόλων κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο Διαδίκτυο από τη γνωστή ιστοσελίδα Zazzle, από όπου και πωλούνται. Το συγκεκριμένο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό κατάστημα, που ιδρύθηκε το 2005, διαθέτει δεκάδες παπούτσια τα οποία «κοσμούν» πολλές χριστιανικές παραστάσεις, ενώ οι υπεύθυνοι αδιαφορούν για το αν προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών.

Σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα, το Zazzle, νέοι σχεδιαστές καταθέτουν τις ιδέες τους και αν κριθούν από τους υπευθύνους επικερδείς, γίνονται προϊόντα προς πώληση αφήνοντας στους σχεδιαστές κέρδος 10%. Ετσι, τις τελευταίες μέρες στην ιστοσελίδα http://www.zazzle.co.uk:80/jesus+christ+shoes υπάρχουν δεκάδες παπούτσια που έχουν στη σόλα αλλά και στο πάνω μέρος τους εικόνες του Ιησού Χριστού, της Παναγίας, του Σταυρού, του Μυστικού Δείπνου, των Αποστόλων και άλλων συμβόλων του χριστιανισμού.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας αδιαφορούν αν με τα προϊόντα αυτά προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι πωλήσεις, που μάλλον πηγαίνουν πολύ καλά.

«Την επίθεση σε βάρος του χριστιανισμού την έχουν βαπτίσει “θρησκευτική ελευθερία” αλλά και “τέχνη” με στόχο να αποδυναμωθούν και να απαξιωθούν τα χριστιανικά σύμβολα. Δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζουν τέτοια γεγονότα. Αναρωτηθείτε όμως τι θα γινόταν αν στη φωτογραφία των παπουτσιών εικονιζόταν ο Μωάμεθ και όχι ο Ιησούς Χριστός» μας λέει κληρικός και συνεχίζει: «Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά. Σας υπενθυμίζω τα παπούτσια γνωστής εταιρείας που στη σόλα τους είχαν τυπωμένο το Σταυρό. Να ξέρετε πως όλες αυτές οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις εντάσσονται στις επιθέσεις που εξαπολύει η νέα εποχχή στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης». Να σημειωθεί ότι στο Zazzle πωλούνται δεκάδες προϊόντα, όπως και εσώρουχα. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν το επόμενο βήμα θα είναι να τυπωθούν και σε εσώρουχα ανάλογες εικόνες.