Lolitopages

Saturday, February 13, 2010

Ο στρατός ανοίγει τις αγκάλες στους γκέι

Στις ΗΠΑ οι Ενοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να δέχονται όσους ανοιχτά δηλώνουν ομοφυλόφιλοι.


Η άρση του αποκλεισμού των γκέι στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ήταν προεκλογική δέσμευση του προέδρου Ομπάμα (ΕΡΑ/ ΡΗΙLΙΡΡΕ Ε. CΗΑSSΕ)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Σε έναν χρόνο από τώρα οι Ενοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούν να δέχονται στις τάξεις τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή απομάκρυνση από τη γνωστή τακτική τού «μη ρωτάς, μη λες» η οποία ισχύει αυτή τη στιγμή και επιβάλλει την ανοχή εφόσον συνοδεύεται από σιωπή. Τη διεξαγωγή σχετικής μελέτης, διαρκείας ενός έτους, για τα συγκεκριμένα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Μάικ Μιούλεν τάχθηκε υπέρ αυτής της προοπτικής, λέγοντας μάλιστα πως«αυτό είναι το σωστό, αυτό πρέπει να γίνει».

Ο ναύαρχος Μιούλεν προέβη σε αυτή τη δήλωση μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, όπου πρόσθεσε ότι είναι βαθιά ενοχλημένος από την εφαρμογή μιας πολιτικής που υποχρεώνει τους ανθρώπους « να ψεύδονται για το ποιοι είναι προκειμένου να μπορούν να υπερασπίζονται τους συμπολίτες τους ». Πρόσθεσε ωστόσο πως απομένουν πρακτικά εμπόδια για την άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε το 1993, αλλά και ότι γνωρίζει πως πολλοί διαφωνούν με την άποψή του. Ο ναύαρχος Μιούλεν είναι ο κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο γενικός σύμβουλος του Πενταγώνου Τζεχ Τζόνσον και ο στρατηγός Κάρτερ Χαμ, αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη, θα τεθούν επικεφαλής της ομάδας μελέτης. Οι αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων ήταν σχεδόν άμεσες. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν, πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ετάχθη κατά των σχεδίων του Πενταγώνου, εκφράζοντας τη « βαθιά δυσαρέσκειά » του. Στηλίτευσε μάλιστα τη δημιουργία μιας επιτροπής μελέτης «η οποία θα εκδώσει ένακαθαρά προαποφασισμένο πόρισμα» όπως είπε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει εκφράσει προεκλογικώς την πρόθεσή του να ζητήσει από το Κογκρέσο να καταργήσει την απαγόρευση στράτευσης των ανοικτά ομοφυλοφίλων, αλλά αρκετοί Δημοκρατικοί εκφράζουν επιφυλάξεις ζητώντας «να μην προκληθεί αναστάτωσηστις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων».