Lolitopages

Saturday, February 13, 2010

Ασπασία Μητροπία: ποια είναι η Σούλα του Ριζάι



H περιβόητη «Σούλα» που οργάνωσε την απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι είναι νοικοκυρά από το Περιστέρι, διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών. Γιατί θυσίασε την ελευθερία της για τον αλβανό κακοποιό;

Κατά τη κινηματογραφική απόδραση του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, η Σούλα, κατά κόσμον Ασπασία Μητροπία, ήταν εκείνη που νοίκιασε το ελικόπτερο και οργάνωσε το τέλειο σχέδιο δραπέτευσης.

«Η Σούλα είναι πολύ καλό παιδί, αλλά ήταν άμυαλη. Ερωτεύτηκε, ακολούθησε τον Αλβανό κι έμπλεξε» λένε γνωστοί της στην Espresso. Η οικογένειά της κατάγεται από τον Βόθωνα Σαντορίνης και δεν έχει οικονομική ευρωστία. «Η Σούλα πέρασε πολλά, ατύχησε με το γάμο της και δούλεψε σκληρά. Δούλεψε ως καθαρίστρια, μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια και εργάστηκε σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα για να μεγαλώσει τα παιδιά της». Η Σούλα ζούσε με τους γονείς της και τα δυο παιδιά της, δύο κορίτσια ηλικίας έντεκα και δεκαοκτώ ετών. «Δεν πρόκειται να συγχωρήσω ποτέ τη μητέρα μου. Από τα έντεκά μου χρόνια ζω χωρίς πατέρα και τώρα συνειδητοποιώ ότι θα ζω και χωρίς μητέρα», είχε δηλώσει παλιότερα η 18χρονη κόρη της Σούλας.

Η Σούλα Μητροπία γνωρίστηκε με τον Αλκέτ Ριτζάι σε καφετέρια. Έβγαιναν για τρεις μήνες και μετά αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Ο Αλκέτ ήταν καλός μαζί της. Έμαθε για την άλλη πλευρά του από τις ειδήσεις όταν άκουσε πως τον κατηγορούν για φόνο. Οταν μπήκε στη φυλακή, το ζευγάρι έχασε επαφή και η Σούλα τον επισκέφτηκε μόνο δυο φορές στο Ναύπλιο. Όπως υποστήριξε η ίδια, από τις ειδήσεις έμαθε την πρώτη απόδραση του το 2006. Συναντήθηκαν στο Χαϊδάρι και η Σούλα του ζήτησε να παραδοθεί, αλλά ο Αλκέτ δεν την άκουσε. Συνελήφθη και κατά τη διάρκεια της δίκης η Σούλα κατάφερε να του δώσει ένα ρολόι-κινητό τηλέφωνο, με το οποίο έγιναν οι συνεννοήσεις που οδήγησαν στη δεύτερη απόδραση με το ελικόπτερο που οργάνωσε η ίδια η Σούλα.

Κατά την προσαγωγή στον ανακριτή, η 33χρονη Σούλα Μητροπία συγκέντρωσε περισσότερα βλέμματα από τον Αλκέτ Ριζάι. Με ατημέλητη εμφάνιση και αγέρωχο ύφος κάθισε δίπλα στον άντρα για τον οποίο ρίσκαρε τα πάντα. Σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης ο Αλκέτ και η Σούλα αντάλλασσαν τρυφερές ματιές, ενώ εντύπωση έκανε το μήνυμα του Ριζάι -μέσω του δικηγόρου του- στους δημοσιογράφους: «Μπορεί να έχασα τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο».