Lolitopages

Thursday, February 18, 2010

Αποσύρθηκε η αμφιλεγόμενη εφαρμογή του iPhone με τον Μουσολίνι


Η εφαρμογή iMussolini είναι η δημοφιλέστερη στα iPhone των Ιταλών

Δεν είναι πλέον διαθέσιμη η αμφιλεγόμενη εφαρμογή με ομιλίες και βίντεο του Μπενίτο Μουσολίνι που έκανε θραύση στα iPhone των Ιταλών, αφού, νωρίτερα, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Αποσύρθηκε μετά από νομική διαμάχη του δημιουργού με το κινηματογραφικό ινστιτιούτο στο οποίο ανήκουν τα αποσπάσματα.

Η εφαρμογή iMussolini που επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν να διαβάζουν και να ακούν όλες τις ομιλίες του πρώην δικτάτορα κατέστη η δημοφιλέστερη στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple στην Ιταλία, ξεπερνώντας ακόμη και το βιντεοπαιχνίδι της επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίαςAvatar.

Ωστόσο, η διάθεση της συγκεκριμένης εφαρμογής προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους εβραϊκών οργανώσεων και επιζώντων του Ολοκαυτώματος που δήλωσαν προσβλεβλημένοι, τονίζοντας ότι εντάσσεται σε μία τάση νομιμοποίησης του φασισμού και αποκατάστασης του Μουσολίνι.

Ο δημιουργός της εφαρμογής, ο 25χρονος Ναπολιτάνος Λουίτζι Μαρίνο, δήλωσε ότι αποσύρει το iMussolini μετά από προειδοποιήσεις για νομική δράση εκ μέρους του κινηματογραφικού ινστιτούτου, στο οποίο ανήκουν τα αποσπάσματα που διατίθενται στο iPhone.

Το ινστιτούτο τονίζει ότι η εφαρμογή αποτελεί παρέκκλιση από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα αποσπάσματα. Ο Μαρίνο, πάντως, δηλώνει ότι σκοπεύει να επαναφέρει την εφαρμογή όταν ξεκαθαρίσει το νομικό ζήτημα.

Η Apple από πλευράς της αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο.