Lolitopages

Thursday, November 19, 2009

Ετοιμάζουν κατάλυμα για διαστημικούς τουρίστες


Η τριήμερη διαμονή θα στοιχίζει 3 εκατ. ευρώ


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Το «νέο είδος» τουριστών θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει την ανατολή του Ηλίου 15 φορές την ημέρα από το Διάστημα αλλά με τον τραπεζικό τους λογαριασμό να επιβαρύνεται με το αστρονομικό (κυριολεκτικώς) ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για μια τριήμερη παραμονή. Ο λόγος για το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο το οποίο αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να τεθεί σε τροχιά και να λειτουργήσει εντός του 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία Galactic Suite, με έδρα τη Βαρκελώνη, ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, με περισσότερους από 200 επίδοξους τουρίστες και 43 κρατήσεις ως σήμερα.

Αν το σχέδιο «θυμίζει» κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι επειδή ξεκίνησε ως... χόμπι για τον επικεφαλής της Galactic Suite Χαβιέρ Κλαραμούντ. Πρώην μηχανικός Αεροναυπηγικής, ο κ. Κλαραμούντ υποστηρίζει ότι η εταιρεία του βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της αναδυόμενης βιομηχανίας του τουρισμού του Διαστήματος. Οπως έχει γίνει γνωστό, τέσσερις επιβάτες και δύο αστροναύτες θα βρίσκονται σε τροχιά σε απόσταση 480 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη διαγράφοντας κύκλο γύρω από τον πλανήτη με ταχύτητα 30.000 χιλιομέτρων την ώρα.

«Απόβαση»
Το ταξίδι για το σημείο «απόβασης» στο Διάστημα θα διαρκεί μιάμιση ημέρα. Οταν οι επιβάτες φθάσουν στον πύραυλο, μαζί τους θα παραμένουν για τρεις ημέρες και αστροναύτες. «Ετσι δημιουργούμε στον τουρίστα την αίσθηση της εμπιστοσύνης, ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί μόνος του» όπως λέει ο κ. Κλαραμούντ. Ο ίδιος δηλώνει ότι το εγχείρημα έχει χρηματοδοτηθεί με κονδύλια ύψους 3 δισ. ευρώ από έναν μυστηριώδη κροίσο. Υπάλληλος του Ισπανικού Τεχνικού Κέντρου Αεροναυτικής και Βιομηχανίας του Διαστήματος υποστηρίζει ωστόσο ότι η εταιρεία έχει υποτιμήσει το κόστος.