Lolitopages

Friday, November 6, 2009

Ο Μωάμεθ (βγαίνει) στη μεγάλη οθόνη

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Ο Μωάμεθ (βγαίνει) στη μεγάλη οθόνη

Κινηματογραφική ταινία- κόστους 150 εκατ. δολαρίων- γίνεται η ζωή του Προφήτη


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που γνώρισαν τα κατάΜελ Γκίμπσον«Πάθη του Χριστού», έρχεται η σειρά του Μωάμεθ να βγει στη μεγάλη οθόνη. Η ζωή του Προφήτη θα γίνει ταινία χάρη σε μεγάλη μιντιακή εταιρεία του Κατάρ, η οποία κατάφερε να φέρει σε συνεννόηση γνωστό παραγωγό του Χόλιγουντ με διάσημο μουσουλμάνο κληρικό- στον οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Βρετανία.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή 150 εκατ. δολαρίων, η οποία θα καλύπτει ιστορικά μια ολόκληρη εποχή. Αρχίζει λίγα χρόνια πριν από τη γέννηση του Μωάμεθ και τελειώνει με τον θάνατό του. Για ευνόητους λόγους, στην οθόνη δεν πρόκειται να εμφανισθεί ούτε ο Προφήτης ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Ιερατικός σύμβουλος στο γύρισμα της ταινίας θα είναι ο Σεΐχ αλ Καραντάουι, εκ των διαπρεπέστερων σουνιτών θεολόγων με εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα. Λόγω των απόψεών του, η βρετανική κυβέρνηση του απαγόρευσε πέρυσι την είσοδο στη χώρα. Κηρύσσει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να λιθοβολούνται και επιπλέον δεν παραλείπει να εγκωμιάζει τους βομβιστές που τρομοκρατούν το Ισραήλ.