Lolitopages

Wednesday, December 16, 2009

104 χρόνια από τη δημοσίευση της θεωρίας της Σχετικότητας

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA τον Απρίλιο του 2006, απεικονίζεται αυτό που οραματιζόταν ο Αλμπερτ Αϊνστάιν με τη Θεωρία της Σχετικότητας, μια τρισδιάστατη απεικόνιση συγχωνευμένων μαύρων τρυπών.
Ο μεγάλος φυσικός γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1879 στη Γερμανία και πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 στις ΗΠΑ. Θεμελίωσε και τον Δεκέμβριο του 1905 δημοσίευσε τη θεωρία της σχετικότητας.
Ο γιαπωνέζος Πρωθυπουργός Κοϊζούμι και ο ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν παρακολουθούν τον "Αλμπερτ Χάμπο" σε έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας το 2005. Το ρομπότ φτιάχτηκε κατ'εικόνα και ομοίωση του Αλμπερτ Αϊνστάιν. Θα μπορέσει ποτέ το ρομπότ να διατυπώσει τη δική του Θεωρία;
Ετος Φυσικής ήταν το 2005 και γιορτάστηκε αναλόγως σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά που θέλουν να του μοιάσουν είναι πολλά και στην Ταϊβάν μεταχειρίζονται αυτόν τον τρόπο.
Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν και η πρώτη του σύζυγος Μιλέβα Μάριτς σε φωτογραφία του 1910 στην Πράγα.
Η 2χρονη αμερικανίδα Ολίβια Μπάχλερ αγγίζει τη... σχετικότητα στο μουσείο Θετικών Επιστήμών του Λονδίνου.
Το σουηδικό διαβατήριο του Αλμπερτ Αϊνστάιν το οποίο φυλάσσεται στο ιστορικό μουσείο της Βέρνης. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το 2005.
Ο μεγάλος φυσικός φωτογραφημένος με παιδιά.
Ισραηλινός μελετά μοναδικά εκθέματα για τον Αϊνστάιν σε μουσείο της Ιερουσαλήμ.
Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν δίπλα στη Μαργαρίτα Κονένκοβα.
Λεπτομέρεια από γραπτό του Αϊνστάιν του 1946. Εξηγεί πώς έφτασε στη Θεωρία της Σχετικότητας E=MC(2) που δημοσίευσε το 1905.Το Reuters ονόμασε τον φυσικό "Προσωπικότητα της χιλιετίας".