Lolitopages

Thursday, December 24, 2009

«Εξυπνα» δώρα για όλους

Μπορεί να διασκεδάσει κανείς «επιστημονικά»; Αναμφίβολα! Ανακαλύψτε πώς με μια επιλογήδώρων για μικρούς και μεγαλύτερους


Η δύσκολη ώρα για την επιλογή του «ιδανικού» δώρου πλησιάζει. Πολλές φορές όμως οι επιθυμίες των παιδιών έρχονται σε σύγκρουση με τα «σοφότερα» δώρα που επιλέγουν τελικά οι μεγαλύτεροι. Εμείς, όπως κάθε χρόνο, με τη βοήθεια των καταστημάτων Τoys΄ Land στη Γλυφάδα, Caeleste εντός του Ιδρύματος Ευγενίδου και των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου επιλέξαμε και σας προτείνουμε έξυπνα δώρα με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που υπόσχονται όμως παράλληλα ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και φαντασίας.

σπαζοκεφαλιές
Σοκολατάκια: Για τους λάτρεις της μελαχρινής «θεάς», η σπαζοκεφαλιά με τα σοκολατάκια σίγουρα ανοίγει την όρεξη για παιχνίδι. Με τη βοήθεια καρτών τοποθετήστε τα λαχταριστά σοκολατάκια στις σωστές φόρμες και κερδίστε τη γλυκιά αναμέτρηση.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

17,40 ευρώ Θα το βρείτε: Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Caeleste Κάλυψε τα ίχνη:Καλύψτε τις πατημασιές που υπάρχουν στις καρτέλες χρησιμοποιώντας όλα τα πολύχρωμα κομμάτια και ετοιμαστείτε για μια σπαζοκεφαλιά που ακονίζει το μυαλό και τη φαντασία.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

16,20 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Μεταλλικές σπαζοκεφαλιές: Εξι διαφορετικές μεταλλικές σπαζοκεφαλιές που απευθύνονται σε... γερά μυαλά. Λύστε τες διασκεδάζοντας!

Ηλικία:

7+ Τιμή:

17,50 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Ξύλινες σπαζοκεφαλιές: Εξι διαφορετικά ξύλινα σχέδια υπόσχονται ατέλειωτες ώρες διασκεδαστικής πρόκλησης!

Ηλικία:

7+ Τιμή:

22 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Περνώντας το ποτάμι: Περάστε το ανθρωπάκι από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη με τη βοήθεια πασσάλων, χωρίς να πέσει στο νερό και στα σαγόνια των κροκοδείλων. Το επιτραπέζιο-σπαζοκεφαλιά παίζεται από έναν παίκτη.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

17,40 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Τετράγωνα: Σπαζοκεφαλιά στο... τετράγωνο, όπου με τη βοήθεια των μπλε και των πράσινων κομματιών πρέπει να σχηματίσετε τα σύμβολα που εμφανίζονται σε κάθε κάρτα.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

13,80 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteενέργεια

Εlectronic Lab: Με τη βοήθεια ενός πίνακα κυκλωμάτων, διαγραμμάτων, καλωδίων σύνδεσης και ενός μαγνητικού πόλου, μάθετε τις αρχές της ηλεκτρονικής και τι σημαίνουν όροι όπως, π.χ., ηλεκτρική ενέργεια, τάση, ρεύμα, αντιστάσεις, μαγνητισμός κ.ά.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

32 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο υδρογόνου:Γνωρίστε από κοντά την προηγμένη τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου και δείτε την στην πράξη μέσα από το τηλεκατευθυνόμενο φουτουριστικό όχημα υδρογόνου. Ακόμη, μπορείτε να παραγάγετε μόνοι σας υδρογόνο χρησιμοποιώντας ένα μικρό φωτοβολταϊκό και μια μονάδα ηλεκτρόλυσης.

Ηλικία:

12+ Τιμή:

119 ευρώ Θα το βρείτε: Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Caeleste Senior Solar:Κατασκευάστε 22 διαφορετικά μοντέλα όπως, π.χ., τελεφερίκ, οδοστρωτήρα, αεροπλάνο ή βάρκα, τα οποία χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες κινούνται με τη βοήθεια της ενέργειας του Ηλιου.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

68,50 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Πράσινη ενέργεια- γεωθερμία: Μέσα από μια σειρά έξυπνων πειραμάτων και αιχμαλωτίζοντας σωστά τη γεωθερμική ενέργεια, κατασκευάστε ένα «πράσινο» σύστημα θέρμανσης. Ηλικία:

8+ Τιμή:

11 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Πράσινη ενέργεια- υδροενέργεια: Κατασκευάστε έναν υδροτροχό και μια μηχανή συμπίεσης νερού και ανακαλύψτε τον τρόπο με τον οποίο το νερό μπορεί να μετατραπεί σε αστείρευτη πηγή ενέργειας.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

11 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Πράσινη ενέργεια- ηλιακή ενέργεια: Μάθετε πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σωστά την έντονη ηλιοφάνεια για τη συσσώρευση ηλιακής ενέργειας, με στόχο τη σωτηρία του πλανήτη.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

11 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteανακύκλωση
Ανακύκλωση χαρτιού: Μάθετε ποια είναι τα βήματα για την παραγωγή και την ανακύκλωση του χαρτιού και δημιουργήστε διαφορετικούς τύπους χαρτιού και πρωτότυπες χάρτινες κατασκευές.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

12 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteαστρονομία
Πλανητάριο οροφής: Εγκλωβίστε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα στο δωμάτιό σας και απολαύστε ένα εντυπωσιακό θέαμα περιστρεφόμενων πλανητών. Επιπλέον, με τη βοήθεια του ειδικού φακού που συνοδεύει το πλανητάριο οροφής, δημιουργήστε φωτεινούς κομήτες στο ταβάνι και στον τοίχο ολοκληρώνοντας έτσι την πλανητική πανδαισία.

Ηλικία:

6+ Τιμή:

55 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste SkyWatcher 70/700 ΑΖ2: Ελαφρύ και φορητό τηλεσκόπιο υψηλής ευκρίνειας υπόσχεται ατέλειωτες ώρες παρατήρησης των πλανητών, της Σελήνης και του Ηλιου με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων (προαιρετικό αξεσουάρ).

Ηλικία: κατάλληλο για όλους Τιμή:

69 ευρώ Ηλικία: κατάλληλο για όλους Τιμή:

149 ευρώ Θα το βρείτε: Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Caeleste Dobsonian: Επετειακό τηλεσκόπιομινιατούρα εισαγωγικού επιπέδου βάρους μόλις δύο κιλών, που ονομάστηκε επίσημο προϊόν του Διεθνούς Ετους Αστρονομίας 2009.

Θα το βρείτε: Caelesteπειράματα
Clean Water Science: Φιλτράρετε νερό δημιουργώντας τη δική σας μονάδα αφαλάτωσης. Ενα εκπαιδευτικό παιχνίδι οικολογικού χαρακτήρια που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των περίεργων μικρών και όχι μόνον.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

14 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Πειράματα καιρoύ: Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα γύρω από τον καιρό, ανακαλύψτε πώς λειτουργεί το ρολόι αέρα, η ταχύτητα ανέμου, το ρολόι θερμοκρασίας, το κύκλωμα νερού, καθώς και την κατασκευή ενός βαρόμετρου.

Ηλικία:

6+ Τιμή:

24 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Πειράματα ηφαιστείων: Εξερευνήστε την καθηλωτική δύναμη της φύσης μέσα από πειράματα σε ένα πιστό αντίγραφο ηφαιστείου έτοιμου να εκραγεί.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

19 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Επιστήμη των κρυστάλλων: Με τη βοήθεια ειδικών αλάτων δημιουργήστε 12 διαφορετικούς κρυστάλλους με διαφορετικό χρώμα και σχήμα.

Ηλικία:

10+ Τιμή:

21,50 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteεξέλιξη
Μουσειακό αντίγραφο δεινόσαυρου CL 066Κ: Βρεθείτε στον ρόλο ενός παλαιοντολόγου και συναρμολογήστε τον σκελετό ενός δεινόσαυρου 54 κομματιών με μήκος 1,10 μ. και ύψος 0,45 μ.Ηλικία:

10+ Τιμή:

118 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Μουσειακό αντίγραφο δεινόσαυρου CL 103Κ:Δεινόσαυρος σε μεγάλη κλίμακα, αποτελούμενος από 154 κομμάτια, με ζωτικά όργανα και δέρμα. Συναρμολογήστε τον από μέσα προς τα έξω και θαυμάστε στο τέλος ένα αληθοφανές ομοίωμα δεινόσαυρου με μήκος 1,40 μ. και ύψος 0,88 μ. Ηλικία:

14+ Τιμή:

360 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Μοριακή κατασκευή DΝΑ: Κατασκευάστε το τρισδιάστατο μοντέλο γενετικού υλικού και ανακαλύψτε τα μυστήρια που το συνοδεύουν.

Ηλικία:

6+ Τιμή:

21 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Ψηφιακό μικροσκόπιο χειρός: Φορητή συσκευή με δυνατότητα μεγέθυνσης 36x και 200x και σύνδεσής της με την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τραβήξτε και αποθηκεύστε βίντεο και εικόνες των πιο εντυπωσιακών σας παρατηρήσεων. Ηλικία:

8+ Τιμή:

85 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteκατασκευές
Μeccano special edition: Επετειακό σετ για τον εορτασμό των 100 χρόνων της εταιρείας Μeccano αποτελούμενο από 575 κομμάτια, με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να κατασκευαστούν οκτώ διαφορετικά μοντέλα. Διαθέτει και μοτέρ για βασικές λειτουργίες.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

110 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Κατασκευή αρχιτεκτονικών κτιρίων: Γίνετε για λίγο αρχιτέκτονες και χτίστε πιστά αντίγραφα αληθινών κτιρίων σε κλίμακα, με υλικά όπως ξύλο, πέτρα, κεραμίδι κ.ά. Ανάμεσά τους και ελληνικά ξωκλήσια, όπως π.χ. ο Αγιος Νικόλαος στην Πάρο. Ηλικία:

10+ Τιμή:

29-77 ευρώ (ανάλογα με την κατασκευή)

Θα το βρείτε: Τoys΄ Landμαθηματικά
Μatch Fractions/ Subtraction / Division/ Ρercentage:Παιχνίδια με κάρτες που υπόσχονται ατέλειωτες ώρες εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας μέσα από τον κόσμο των μαθηματικών.

Ηλικία:

6-10+ Τιμή:

25 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteρομποτική
Star Wars Darth Vader Robotic Αrm: Με τη βοήθεια 45 κομματιών συναρμολογήστε ένα ρομποτικό χέρι και μάθετε τις λειτουργίες του μέσα από μια σειρά μηχανικών κινήσεων.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

80 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Robo ΤΧ: Με 200 κομμάτια στη διάθεσή σας, δημιουργήστε έξι κατασκευές που θα προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται επίσης η κεντρική μονάδα 32bit RΟΒΟ ΤΧ controller και το απαραίτητο λογισμικό RΟΒΟ Ρro για τον προγραμματισμό των επιθυμητών λειτουργιών.

Ηλικία:

10+ Τιμή:

350 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Spykee Vox: Το νέο ρομπότ της γνωστής οικογένειας Spykee Robots κινείται, μιλάει και αποφεύγει εμπόδια. Πέραν αυτών όμως διαθέτει ειδική θέση για το iΡod, με το οποίο μπορεί να συνδεθεί και να επιλέξει τραγούδια.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

200 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Lego φορτηγό με γερανό: Τo πιστό αντίγραφο γερανού αποτελείται από 1.877 κομμάτια και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό μοτέρ για να εκτελεί τις ίδιες κινήσεις με το πραγματικό μοντέλο.

Ηλικία:

11+ Τιμή:

200 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land, Caelesteπρωτότυπα
Ρlant animals: Φυτέψτε τους σπόρους και στη συνέχεια καλλιεργήστε μια κολοκύθα σε σχήμα αρκούδας ή κύκνου. Μόλις μεγαλώσει, βάψτε την στα χρώματα που επιθυμείτε.

Ηλικία:

6+ Τιμή:

13 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Rainbow ants: Το ενυδρείο-μυρμηγκοφωλιά «ουράνιο τόξο» προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα, καθώς στην προσπάθειά τους να φτιάξουν τα τούνελ τους τα μυρμήγκια αναμειγνύουν τη χρωματιστή άμμο δημιουργώντας πρωτότυπα έργα τέχνης.

Ηλικία:

10+ Τιμή:

30 ευρώ Θα το βρείτε: Caeleste Γυαλιά νυχτερινής όρασης: Τα συγκεκριμένα γυαλιά επιτρέπουν ανενόχλητη εξερεύνηση στη φύση ακόμη και υπό το φως της Σελήνης. Με δυνατό φακό και ακουστικό, υπόσχονται έντονες νυχτερινές περιπλανήσεις.

Ηλικία: κατάλληλο για όλους Τιμή:

27 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Star Wars Force Τrainer: Ανεβοκατεβάστε τη «μαγική» σφαίρα με τη δύναμη της σκέψης, χάρη στην ειδική συσκευή που τοποθετείται στο κεφάλι και διαβάζει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου.

Ηλικία:

8+ Τιμή:

139 ευρώ Θα το βρείτε: Τoys΄ Land Νanopad: Ενα «χαλάκι» καλυμμένο με μικροσκοπικές βεντούζες δεν επιτρέπει σε κανένα αντικείμενο που τοποθετείται επάνω του να γλιστρήσει. Ιδανική για το αυτοκίνητο, η χρηστική επιφάνεια διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Ηλικία: κατάλληλο για όλους Τιμή:

10 ευρώ Θα το βρείτε: Caelesteοπτικοακουστικά
Η τάξη μου (CD-RΟΜ): Μια ολοκληρωμένη σειρά σχεδιασμένη από έμπειρους εκπαιδευτικούς με στόχο τη βελτίωση γλωσσικών και μαθηματικών δεξιοτήτων κάθε επιπέδου.

Ηλικία: από προσχολική ηλικία ως 12 ετών Τιμή:

39,90 ευρώ Θα το βρείτε: CaelesteΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Τα παιχνίδια μπορείτε να τα βρείτε σε ένα από τα ακόλουθα καταστήματα:

4 ΤΟΥS΄ LΑΝD - Α. Παπαδημητριάδης ΑΕ, λεωφ. Βουλιαγμένης 134, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983.310, email:

toysland@otenet.gr 4 Caeleste - Ιδρυμα Ευγενίδου, λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469.677, email:

info@caelesteshop.gr 4 Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου Πανεπιστημίου 37 & Κοραή, Αθήνα, τηλ. 210 3253.232, email: panepistimiou @papasotiriou.gr