Lolitopages

Friday, December 11, 2009

NANOΝΕWS

ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ
Ο κεραυνός ποτέ δεν χτυπάει στο ίδιο μέρος

Και όμως! Δεν υπάρχει τίποτε στον τρόπο που γεννιούνται οι κεραυνοί που να εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσει ο κεραυνός στο ίδιο μέρος. Με τη λέξη κεραυνός εννοούμε την κυκλοφορία ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ ενός ηλεκτρισμένου νέφους και του εδάφους. Η κυκλοφορία αυτή ακολουθεί σε κάθε σημείο τον ευκολότερο δρόμο, εκεί δηλαδή που είναι πιο εύκολο να έχουμε φορτία ιονίζοντας τα μόρια του αέρα (αποσπώντας ηλεκτρόνια). Ετσι τίποτε δεν αποκλείει να ακολουθήσει ο κεραυνός τον ίδιο δρόμο σε δύο διαφορετικές στιγμές. Αλλο αν υπάρχουν σε κάθε σημείο τόσες πολλές δυνατότητες ως προς την κατεύθυνσή του, που η πιθανότητα για κάποιο συγκεκριμένο σημείο είναι πάντοτε σχετικά μικρή.

ΝΕΑ ΛΕΞΗ
Gizmodo

Είναι το όνομα μιας ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Sony και μάλλον θα βγάλει πολλά χρήματα από την ιδέα. Εκεί που παρακολουθείς κάποιο αντιπαθές πλάσμα στην τηλεοπτική οθόνη σου, μπορείς να δημιουργήσεις κάποιους δικούς σου φανταστικούς τύπους, avatars όπως λέγονται, που αρχίζουν και πετούν ντομάτες στο εν λόγω πρόσωπο ή τρέχουν πίσω του και του ρίχνουν μερικές κλοτσιές. Και ποιος δεν έχει στο μυαλό του αρκετούς που θα ήθελε, έστω και με τη βοήθεια μιας συσκευής, να τους κάνει... διάφορα.

Κάποιος είπε επίσης ότι αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να μην κλείνει την τηλεοπτική συσκευή του όταν έχει κάποιες ενοχλητικές διαφημίσεις.

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
Χωρίς απαραιτήτως να το καταλαβαίνουμε, ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περί τις πέντε φορές το λεπτό. Κάθε άνοιγμα - κλείσιμο των ματιών διαρκεί 0,3-0,4 δευτερόλεπτα.

Υποθέτοντας ότι κοιμόμαστε οκτώ ώρες το 24ωρο και είμαστε ξυπνητοί τις υπόλοιπες 16, κατά τη διάρκεια αυτών περνούμε τουλάχιστον μισή ώρα με κλειστά μάτια!

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ
Αν όλα τα καράβια έβγαιναν από τη θάλασσα, πόσο θα έπεφτε η στάθμη της;

Σύμφωνα με τον παππού Αρχιμήδη, η απάντηση στο ερώτημα είναι εύκολη αν γνωρίζουμε το βάρος των καραβιών και την έκταση των ωκεανών. Εχουμε λοιπόν και λέμε: το βάρος των πολεμικών σκαφών υπολογίζεται σε 7 εκατ. τόνους, ενώ αυτό των εμπορικών σκαφών σε 1.760 εκατ.

τόνους. Η έκταση των ωκεανών υπολογίζεται σε 360Χ10 (εις την 12η)

τετραγωνικά μέτρα. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν όλα τα σκάφη έβγαιναν στη στεριά, η στάθμη της θάλασσας θα έπεφτε ανεπαίσθητα: μόλις 5 μικρόμετρα (χιλιοστά του χιλιοστού!).

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!
Γιατί οι κόκορες λαλούν πρωί πρωί;

Είναι θέμα καταγωγής και θερμοκρασίας! Οι όρνιθες προέρχονται από την τροπική Νοτιοανατολική Ασία όπου οι θερμοκρασία και η υγρασία είναι αυξημένες την ημέρα, αλλά τα πρωινά είναι δροσερά. Καθώς η φωνή μεταφέρεται καλύτερα στον κρύο αέρα, οι κόκορες πήραν τη συνήθεια να λαλούν αξημέρωτα και δεν την έχουν απολέσει παρά την εγκατάστασή τους σε εύκρατα κλίματα. Οσοι έχετε υποφέρει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας από τα πρωινά κακαρίσματα πρέπει να δείξετε κατανόηση. Ενας κόκορας οφείλει να κοκορεύεται: πρώτον, για να ενημερώσει τις κότες για τα προσόντα του και δεύτερον, για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο κοτέτσι (αυτό για πιθανούς ανταγωνιστές).