Lolitopages

Tuesday, September 9, 2008

Νέα θεωρία για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

25 χρόνια νωρίτερα σκότωσε το πρώτο του θύμα

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης μπορεί να σκότωσε το πρώτο του θύμα ακόμα και 25 χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύεται, υποστηρίζει σε βιβλίο του ντετέκτιβ ειδικός στις υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Μέχρι σήμερα θεωρείται ότι οι δολοφονίες έλαβαν χώρα τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 1888.

Σύμφωνα με το BBC, ο ντετέκτιβ Τρέβορ Μάριοτ, ο οποίος έχει αποσυρθεί σήμερα από την ενεργό δράση, αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης μπορεί να σκότωσε το πρώτο του θύμα το 1863 ή το 1872.

Ο Τρέβορ Μάριοτ, ο οποίος θα παρουσιάσει τα ευρήματά του στο Μουσείο Docklands, το οποίο διοργανώνει ειδική έκθεση αφιερωμένο στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη και τον μύθο του.Ο ντετέκτιβ υποστηρίζει ότι η δολοφονία της 28χρονης ιερόδουλου Έμμα Τζάκσον τον Απρίλιο του 1863 μπορεί να είναι έργο του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η κοπέλα είχε βρεθεί με πέντε τραύματα στο λαιμό, ενώ δεν είχε πέσει θύμα ληστείας.

Ο Τρ.Μάριοτ ανακάλυψε και μια δεύτερη υπόθεση που πιστεύει ότι μπορεί να σχετίζεται με τον πιο διάσημο κατά συρροή δολοφόνο της Μεγάλης Βρετανίας: τα Χριστούγεννα του 1872 η Χάριετ Μπουσγουέλ βρέθηκε με κομμένο το λαιμό κοντά στο σπίτι της στην οδό Great Coram. Και οι δύο υποθέσεις δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ.

Επίσης ο ντετέκτιβ υποστηρίζει ότι σε δύο από τα θύματα -συγκεκριμένα τις Ανι Τσάπμαν και Κάθριν Έντοους-, τα εσωτερικά όργανα δεν τα αφαίρεσε ο δολοφόνος, όπως πιστεύεται, αλλά αφαιρέθηκαν στη συνέχεια για ιατρική μελέτη.