Lolitopages

Tuesday, September 16, 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τεφάλ τέλος!

Τεφάλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 16 Σεπτεμβρίου 2008
ΓΙΑ τον κ. Καραμανλή η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Βατερλώ του. Αντιθέτως για τον κ. Παπανδρέου ήταν η ευκαιρία να παρουσιάσει- για πρώτη φορά με τόσο πειστικό τρόπο- τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.

ΜΕ αυτή την έννοια θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τα αποτελέσματα των δύο χθεσινών γκάλοπ ήταν αναμενόμενα. Το μέγεθος της ανατροπής ωστόσο και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα συνιστά μεγάλη έκπληξη. Η κυβέρνηση βέβαια επιχειρεί να περιορίσει τη σημασία τους μιλώντας για συγκυριακά αποτελέσματα που οφείλονται στη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σύνθετη και- για τον κ. Καραμανλή- ενδεχομένως πολύ πιο σοβαρή.

ΓΙΑΤΙ βέβαια αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι μόνο το σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και το άλμα τόσο του κ. Γ. Παπανδρέου όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

ΘΑ πρέπει να γυρίσει κανείς πολλά χρόνια πίσω και πάντως πριν από τις εκλογές του 2004 για να εντοπίσει ξανά τέτοια ευρήματα. ΓΙΑ πέντε ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση πήγαινε από κρίση σε κρίση και από σκάνδαλο σε σκάνδαλο χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί το προβάδισμά της και κυρίως το προβάδισμα του κ. Καραμανλή.

ΑΥΤΟ μοιάζει να τελείωσε. Σαν να ράγισε το γυαλί ή να ξεχείλισε το ποτήρι. Οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να ακούνε τα περί σεμνότητας και ταπεινότητας και να βλέπουν τη σκανδαλώδη συμπεριφορά των υπουργών και τη λήψη μέτρων που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη των πολλών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τεφάλ τέλος!