Lolitopages

Tuesday, September 9, 2008

Facebook για Αμερικανούς κατασκόπους

Νέα υπηρεσία κοινωνικής διαδικτύωσης για υπαλλήλους CIA-FBI

Στο νέο site κοινωνικής διαδικτύωσης πρόσβαση έχουν μόνο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ένα Facebook σχεδιασμένο για τον μυστικό κόσμο των κατασκόπων θα ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα στην Αμερική.

Οι υπάλληλοι της CIA, του FBI και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας ενθαρρύνονται να εγγραφούν σε μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, παρόμοια με το Facebook, με την ονομασία A-Space».

«Είναι πράγματι κάτι σαν Facebook και YouTube για κατασκόπους, αλλά είναι και πολλά, πολλά περισσότερα», σχολίασε στο CNN ο Μάικλ Γουέρτχαϊμερ, βοηθός του υποδιευθυντή Αναλύσεων Εθνικών Πληροφοριών.

Το A-Space, υποβάλλεται σε δοκιμές εδώ και μήνες και θα είναι επίσημα διαθέσιμη στις 16 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Είναι ένα μέρος όπου οι κατάσκοποι θα μπορούν όχι μόνο να συναντώνται αλλά και να μοιράζονται δεδομένα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να μοιραστούν», προσθέτει ο Γουέρτχαϊμερ. «Θα τους δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να λένε δυνατά τις σκέψεις τους, να σκέφτονται ανοιχτά μεταξύ των συναδέλφων τους, υπό την προστασία της ομπρέλας του A-Space».

Το A-Space, ελπίζουν οι εμπνευστές τους, θα συμβάλει στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέποντας την επικοινωνία υπηρεσιών που παραμένουν μη διασυνδεδεμένες και δυσχεραίνουν τη διαμόρφωση μιας σφαιρικής εικόνας για τη διεθνή κατάσταση.

Η καλύτερη επικοινωνία θα μπορούσε να αποτρέψει φαινόμενα του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα ένα email που είχε στείλει υπάλληλος του FBI πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας για άτομα που μάθαιναν να πιλοτάρουν αεροπλάνα αλλά δεν εκπαιδεύονται καθόλου για το πώς να τα προσγειώνουν.

Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση υπάλληλοι με την κατάλληλη άδεια, και μόνον εφόσον μπορούν να δικαιολογήσουν ότι έχουν λόγο να θέλουν να εξετάσουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Λαμβάνονται επίσης μέτρα για την αποτροπή χρήσης κλεμμένων κωδικών πρόσβασης.

Όπως συμβαίνει και στο Facebook, οι χρήστες του A-Space θα μπορούν να δημιουργούν λίστες με τους φίλους τους, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να παραμένουν μυστικοί.