Lolitopages

Tuesday, September 9, 2008

Όπλα μαζικής αποπλάνησης

Πληθαίνουν στην Ιαπωνία οι επαγγελματίες ξελογιάστρες, που προσλαμβάνονται από γυναίκες για να παγιδεύσουν όσους συζύγους ξενοκοιτάζουν...

Όνομα: Κιόκο. Ηλικία: 20. Εμφάνιση: μοντέλου. Επάγγελμα: εδώ μπερδεύονται τα πράγματα. Ο φίλος της νομίζει πως είναι γραμματέας. Στην πραγματικότητα, είναι επαγγελματίας ξελογιάστρα. Στην Ιαπωνία, όλα ή σχεδόν όλα τα προβλήματα ερωτικής φύσεως έχουν τη λύση τους. Μοναδική προϋπόθεση, να υπάρχει χρήμα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η
Ο κύριος Α και η Κιόκο
Η ώρα είναι 3.30 το απόγευμα. Ο κύριος Α περιμένει έξω από μία τράπεζα, σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Τόκιο. Ένα χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό του καθώς βλέπει τη γυναίκα με την οποία έχει ραντεβού να πλησιάζει πάνω στα ψηλοτάκουνά της. Πώς να μη χαμογελά; Ο κύριος Α είναι ένας φαλακρός 40χρονος πωλητής με γυαλιά και τσαλακωμένο κοστούμι. Η Κιόκο έχει τα μισά του χρόνια, μαύρη χαίτη και γλυκό χαμόγελο. Φορά μίνι φούστα και μπλούζα που αναδεικνύει το ντεκολτέ της. Τη γνώρισε τυχαία, στον δρόμο. Η Κιόκο τού ζήτησε οδηγίες, σύντομα έπεσαν ξανά ο ένας πάνω στον άλλον, έκτοτε ανταλλάσσουν σκερτσόζικα SΜS.

Το ζευγάρι κατευθύνεται σε ένα φτηνό υπόγειο εστιατόριο. Ο κύριος Α έχει φέρει δώρο στην Κιόκο μια ενυδατική και ένα γαλάκτωμα. Η Κιόκο γελά ντροπαλά και του πετάει: «Μήπως την άλλη φορά να μου φέρεις δαχτυλίδι;». Στις 4.30 βρίσκονται έξω από ένα ενεχυροδανειστήριο, κοιτάζουν δαχτυλίδια. Κρατιούνται χέρι χέρι.

Πηγαίνουν σε ένα ξενοδοχείο που νοικιάζει δωμάτια με την ώρα. Μπαίνουν στις 4.45, βγαίνουν στις 6.07. Στον σταθμό του Μετρό, ο κύριος Α δίνει ένα φευγαλέο φιλί στην Κιόκο. Την επόμενη φορά, της λέει, θα την πάει κάπου όμορφα. Γυρίζει στο γραφείο του και, αργότερα, σπίτι στη γυναίκα του. Είναι παντρεμένος 20 χρόνια, έχει έναν γιο 19 ετών. Δεν φέρεται καλά στη σύζυγό του, συχνά τη χτυπάει. Αυτό έκανε και όταν του ζήτησε διαζύγιο.
Ο φίλος της Κιόκο νομίζει ότι είναι γραμματέας. Όμως εκείνη κάνει διπλή ζωή
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η
Η κυρία Β και ο Τακάσι
Σε μια πολύ διαφορετική, σικάτη περιοχή του Τόκιο, η κυρία Β περιμένει το ραντεβού της. Είναι 29 ετών, όμορφη, επιτυχημένη επαγγελματίας. Ο σύζυγός της λείπει για δουλειές. Ο γάμος τους δεν πάει καλά. Της ζήτησε διαζύγιο, αυτή αρνήθηκε. Παρ΄ όλ΄ αυτά, το γεγονός ότι βλέπει έναν άλλον άνδρα τη γεμίζει νευρικότητα.

Συνάντησε τον Τακάσι τυχαία, στον δρόμο. Αυτός είχε καεί στο χέρι και φορούσε επίδεσμο, αυτή είναι γιατρός. Όταν έπεσαν ξανά ο ένας πάνω στον άλλον, ο Τακάσι τής ζήτησε τον αριθμό του κινητού της. Είναι ένας γοητευτικός νεαρός άνδρας, τρυφερός, πραγματικός τζέντλεμαν. Από το ακριβό αυτοκίνητό του και τα μέρη όπου την πηγαίνει, φαίνεται πως είναι και ευκατάστατος. Η κυρία Β δεν μπορεί να πιστέψει στην τύχη της.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η
Η Γιούκο και ο Χίρο
Η Γιούκο είναι μια όμορφη 28χρονη κοπέλα. Τον περασμένο Μάιο γνώρισε τον Χίρο σε ένα πάρτι. Έπειτα από τρεις μήνες έγιναν ζευγάρι. Έπειτα όμως ο πατέρας της αρρώστησε και η Γιούκο αναγκάστηκε να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Ο Χίρο γνώρισε κάποιαν άλλη.

Η Γιούκο έκλαιγε μέρα- νύχτα. Κάποια στιγμή, όμως, η απελπισία έδωσε τη θέση της στην αποφασιστικότητα. Έψαξε στο Ίντερνετ και βρήκε την εταιρεία GΝC. Ιδρύθηκε πριν από 16 χρόνια, έχει σήμερα παραρτήματα σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Μόνο την τελευταία χρονιά έχει χειριστεί 2.000 υποθέσεις. Τι είδους υποθέσεις; Δεν υπάρχει ερωτικό πρόβλημα που να μην μπορεί να λύσει. Ο σύζυγος είναι βίαιος και άπιστος αλλά δεν δίνει στη γυναίκα του διαζύγιο; Κανένα πρόβλημα, μία νεαρή ύπαρξη σαν την Κιόκο θα αναλάβει να τον ξελογιάσει ώστε να το ζητήσει μόνος του. Ο γάμος δεν πηγαίνει καλά αλλά η γυναίκα αρνείται να δώσει τον τερματίσει; Κανένα πρόβλημα, ένας γοητευτικός νέος σαν τον Τακάσι θα φροντίσει να εφοδιάσει τον σύζυγο με αρκετά στοιχεία περί μοιχείας. Μία κοπέλα θέλει κάποιον ο οποίος έχει βρει πια κάποιαν άλλη; Κανένα πρόβλημα, κάποιος θα αναλάβει να ξελογιάσει την «άλλη» και το ζευγάρι θα τα ξαναφτιάξει. Ο Γιούκο και η Χίρο παντρεύονται τα Χριστούγεννα.

Φυσικά, όλα αυτά κοστίζουν. Όπως γράφει στους «Sunday Τimes» η Λέσλι Ντόνερ, συγγραφέας του βιβλίου «Η τελευταία παλλακίδα» (Τhe Last Concubine, Sunday Τimes ΒooksFirst), οι τιμές ποικίλλουν. Για διαζύγιο πληρώνεις περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα. Για να διώξεις όμως τον τρίτο άνθρωπο από τη σχέση σου και να έχει ξανά τον σύντροφό σου όλο δικό σου πρέπει να δώσεις κάπου 5.500 ευρώ τον μήνα. Περίπου τόσα βγάζει και η Κιόκο. Καθόλου άσχημα για μια ανειδίκευτη 20χρονη κοπέλα. Μόλις είχε τελειώσει το σχολείο όταν είδε στην τηλεόραση μια εκπομπή για κοπέλες που εργάζονται ως ξελογιάστρες και σκέφτηκε: «Γιατί όχι;». Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αναλάβει καμιά 60αριά υποθέσεις, συχνά δουλεύει πέντεέξι υποθέσεις ταυτόχρονα, κάνει σεξ με όλους, αλλά δεν την ενοχλεί. «Έχει πλάκα. Μου αρέσει να βλέπω τη σκοτεινή πλευρά της ζωής». Έχει το δικό της διαμέρισμα, έναν φίλο που νομίζει ότι δουλεύει ως γραμματέας και δεν νιώθει ενοχές απέναντι στους άνδρες που ξεγελάει: «Αυτή είναι η δουλειά μου».

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4η
Ο κύριος Γ και η δίδα Χ
Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από το Τόκιο, άλλη μία υπόθεση βαίνει προς την (αίσια) λήξη της. Ο κύριος Γ, ένας ψηλός 30άρης, περιμένει σε μια γέφυρα μαζί με έναν κοστουμαρισμένο «πράκτορα». Ετοιμάζονται, όπως τους ενημερώνουν από το κινητό η δίδα Χ πλησιάζει. Ο Γ και η Χ ήταν ζευγάρι τρία χρόνια, εκείνος όμως δίσταζε να δεσμευτεί και εκείνη τελικά τον άφησε, μετακόμισε μακριά, άλλαξε αριθμό κινητού, έχει να τη δει έναν χρόνο. Τη θέλει πίσω σαν τρελός. Η ΑCΥours, άλλη μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο, έκανε ό,τι μπορούσε. Τη βρήκε, έστειλε δύο γυναίκες στο γυμναστήριό της, σύντομα οι τρεις έγιναν φίλες, τώρα τη φέρνουν τυχαία στον δρόμο τού Γ. Τον βλέπει, ξαφνιάζεται, χαμογελάει, της έχει λείψει κι εκείνης. Το πιθανότερο, θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Είναι γνωστό άλλωστε πως στον έρωτα και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται.