Lolitopages

Sunday, June 28, 2009

Φυτο-λογία.

Aπό www.skai.gr/τεχνολογία:

"""Η έγκριτη βρετανική Βασιλική Φυτοκομική Εταιρία εκτέλεσε ένα πείραμα διάρκειας ενός μήνα σχετικά με την επίδραση της ανθρώπινης φωνής στις ντοματιές και κατέληξε ότι τα φυτά όντως "ανταποκρίνονται" στις φωνές που ακούνε. Κάθε φυτό "άκουσε" κατ' επανάληψη τα ηχογραφημένα αποσπάσματα μέσω των ακουστικών μιας συσκευής MP3 που είχε προσαρτηθεί στη γλάστρα, χαμηλά στο επίπεδο των ριζών. Τα φυτά βρίσκονταν σε θερμοκήπιο και οι μετρήσεις έγιναν πριν, στη διάρκεια και μετά το πείραμα, ενώ για λόγους σύγκρισης υπήρξαν μετρήσεις και σε φυτά που δεν άκουγαν φωνές.

Νικήτρια του πειράματος αναδείχτηκε μια ντοματιά που αναπτύχθηκε περισσότερο από τα άλλα φυτά μέσα σε αυτό το μήνα του πειράματος, κατά 1,6 εκατοστά πιο πολύ σε σχέση με τα φυτά της "ομάδας ελέγχου" που δεν είχαν ακούσει φωνές.”””

Ορμώμενοι από τις συγκλονιστικές αυτές εξελίξεις στον τομέα της γεωπονίας, οι καλύτεροι Έλληνες φυτά επιστήμονες, πάντα πρωτοπόροι, παρέλαβαν τη σκυτάλη από τους Βρετανούς συναδέλφους τους και διεξάγουν ήδη νέο πείραμα πάνω στην επίδραση της ανθρώπινης φωνής στην ανάπτυξη της χλωρίδας.

Συγκεκριμένα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Σεξολογική Εταιρεία και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, διεξάγει αυτές τις μέρες εξαιρετικής πολυπλοκότητας επιστημονικές μετρήσεις, πάνω στην επίδραση των διαλόγων που ανταλλάσσει ένα μέσο ζευγάρι κατά την ερωτική πράξη, στη βιολογική λειτουργία μεγάλης ποικιλίας ειδών της ελληνικής χλωρίδας.
Μεταξύ άλλων, ερευνώνται :

1. Η επίδραση της φράσης «πιο βαθειά!, πιο βαθειά!!» στο βαθμό εισχώρησης της ρίζας μονοκοτυλήδονων φυτών σε αργιλώδη εδάφη.

2. Η επίδραση της φράσης «πάρτα!» στο βαθμό πρόσληψης οξυγόνου κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης της Ματζουράνας.

3. Η επίδραση της φράσης «πάρτα μωρή άρρωστη!» στο βαθμό πρόσληψης οξυγόνου κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης της μεσογειακής ελιάς με δάκο.

4. Η επίδραση της φράσης «σου σηκώθηκε!» στο βαθμό ανάπτυξης του φυλλώματος του κισσού.

5. Η επίδραση της φράσης «τι σου κάνω, πες μου τι σου κάνω;;» στην ανάπτυξη των ριζών του Νάρκισσου (ή και Μανουσάκι).

6. Η επίδραση της φράσης «και πού να το βάλω ;;;» στην ποικιλία των σπόρων της κολοκυθιάς.

7. Η επίδραση της φράσης «με πέθανες !!!» στην ανάπτυξη του φυλλώματος του κυπαρισσιού.

8. Η επίδραση της φράσης "μην αφήνεις σταγόνα!" στις υδροβόρες ποικιλίες καλαμποκιού.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση των επιστημόνων, όσοι εθελοντές επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτοφανές για τα χρονικά πείραμα, αλλά δεν διαθέτουν δυστυχώς ερωτικό σύντροφο, μπορούν να βοηθήσουν κατά μόνας, συμμετέχοντας, με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα εκ μέρους των υπευθύνων, στην υποενότητα «Ακακία».

Μπάνκ Ρόμπερ