Lolitopages

Saturday, June 13, 2009

Ο Σαρκοζί έφθασε (με ένα σκαμνάκι) τον Ομπάμα

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες περί ύψους των δύο ηγετών


Δύο ηγέτες στο ίδιο βήμα, στις εφετινές εκδηλώσεις για την 65η επέτειο της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πρόεδρος Ομπάμα (δεξιά) πατάει στο έδαφος, ενώ ο πρόεδρος Σαρκοζί (αριστερά) πατάει σε σκαμνάκι και στα κρυφά τακούνια των παπουτσιών του (RΕUΤΕRS/ LΑRRΥ DΟWΙΝG)

ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ Στο... ύψος του στάθηκε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά την πρόσφατη ομιλία του, παρόντος του αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα, στις εορτασμούς για την 65η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία. Με ποιον τρόπο μπόρεσε ο κ. Σαρκοζί να προσεγγίσει έναν πολιτικό του βεληνεκούς του κ. Ομπάμα; Προσθέτοντας 15 εκατοστά στο ύψος του με τη βοήθεια ενός μικρού σκαμνιού που είχε τοποθετήσει στο βήμα από το οποίο εκφώνησε την ομιλία του. Το ίδιο βήμα χρησιμοποίησε και ο αμερικανός πρόεδρος- χωρίς ωστόσο καμία «έξτρα» ενίσχυση, αλλά βασιζόμενος αποκλειστικώς και μόνο στα προσόντα που του έχει χαρίσει η φύση. Το σκαμνάκι του γάλλου προέδρου, σε συνδυασμό με τα παπούτσια με το ενισχυμένο τακουνάκι που φορεί σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, σχεδόν εξίσωσε τον κ. Σαρκοζί με τον πλανητάρχη.

Η αδυναμία του γάλλου προέδρου για το ύψος του είναι γνωστή και όπως εύστοχα επισημαίνει ο συντάκτης των «Τimes» του Λονδίνου Τσαρλς Μπρέμνερ, « τα σχόλια των κακεντρεχών είναι μάλλον άστοχα, εφόσον η ίδια η γαλλική Ιστορία τους διαψεύδει». Επί αιώνες οι μικρόσωμοι Γάλλοι αποτελούν προσφιλή στόχο των φημισμένων για το φλέγμα και το οξύ χιούμορ τους Βρετανών και και του «αγγλοσαξονικού» κόσμου ευρύτερα.