Lolitopages

Friday, June 19, 2009

Εισέπραττε επιδόματα υποδυόμενος τη νεκρή μητέρα του

Συνελήφθη 49χρονος απατεώνας που πήρε 115.000 δολάρια κρατικών βοηθημάτων στις ΗΠΑ


Ο Τόμας Προύζικ-Πάρκιν μετά τη σύλληψή του. Στη φωτογραφία δεξιά, ο Προύζικ-Πάρκιν υποδύεται τη μητέρα του, όπως τον απαθανάτισε η κάμερα ασφαλείας του υπουργείου Συγκοινωνιών την ημέρα που υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, με τη βοήθεια του δήθεν ανιψιού Μίλτον Ριμόλο (δεξιά) (ΑΡ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Oσο απίστευτο και αν ακούγεται, τα κατορθώματα του ψυχοπαθούς ήρωα της ταινίας «Ψυχώ» του αλησμόνητου μετρ του τρόμου Αλφρεντ Χίτσκοκ επανήλθαν στην επικαιρότητα όχι σαν ιδιάζον περιστατικό σχιζοφρενικού παραλογισμού, αλλά σαν κομπίνα πολυμήχανου απατεώνα.

Ο εκ Μπρούκλιν ορμώμενος Τόμας Προύζικ-Πάρκιν, ετών 49, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης επειδή εισέπραττε παρανόμως κρατικά επιδόματα παριστάνοντας τη... μητέρα του, την Αϊρίν Προύζικ, πεθαμένη από το 2003.

Εμφανιζόταν στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα δημόσια ταμεία ντυμένος με τα ρούχα της, παριστάνοντας ότι είναι εκείνη! Η αμφίεσή του, που αποδείχθηκε πειστική, αφού κατάφερε να εισπράξει συνολικά 115.000 δολάρια σε επιδόματα και επιδότηση ενοικίου, συμπληρωνόταν από την κατάλληλη περούκα, έντονο μακιγιάζ και μαύρα γυαλιά. Ηταν γιος της άλλωστε, και τα χαρακτηριστικά τους έμοιαζαν. Η μηχανή ήταν έξυπνα στημένη. Κούτσα κούτσα με το μπαστουνάκι της, η δήθεν κυρία Προύζικ εμφανιζόταν στο ταμείο, έδειχνε μια ταυτότητα που ήταν ψεύτικη και εισέπραττε τα επιδόματα. Τις περισσότερες φορές ο Προύζικ συνοδευόταν από έναν φίλο του, ο οποίος παρουσιαζόταν σαν ανιψιός της ανήμπορης γριούλας. Κατάφερνε έτσι να ξεγελάει ακόμη και ταμίες τραπεζών, ενώ είχε το θράσος να εμφανιστεί ακόμη και σε δικαστήριο ως Αϊρίν Προύζικ.

Είχε προνοήσει για όλα εγκαίρως. Οταν πέθανε η μητέρα του, σε ηλικία 71 ετών, έδωσε στον υπεύθυνο του γραφείου κηδειών ψεύτικο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και ψεύτικη ημερομηνία γεννήσεως, έτσι ώστε να μην καταγραφεί ληξιαρχικώς ο θάνατός της. Και αφού στα χαρτιά παρέμενε ζωντανή, τίποτε δεν τον εμπόδιζε να συνεχίσει να εισπράττει το μηνιαίο επίδομα των 700 δολαρίων το οποίο δικαιούνταν η ηλικιωμένη γυναίκα. Και όχι μόνο αυτό: ο άξιος αυτός γιος προσέφυγε στο δικαστήριο όπου κίνησε, πάντοτε ως Αϊρίν Προύζικ, με φουστάνια, περούκα κτλ., διαδικασία χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα να του επιδικαστεί επιδότηση ενοικίων ύψους 39.000

ευρώ, τα οποία ο ίδιος έσπευσε να εισπράξει ασυστόλως.

Και το αποκορύφωμα: ο συνεργός του Μίλτον Ριμόλο, ετών 47, ο οποίος κατηγορείται ότι παρίστανε τον ανιψιό της Αϊρίν Προύζικ, είχε καταφέρει να ανανεώσει δίπλωμα οδήγησης στο όνομά της! Τώρα ο Προύζικ αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή, πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου και συνωμοσία με σκοπό την εκτέλεση εγκληματικής πράξης.