Lolitopages

Sunday, June 7, 2009

Μάλια-κουβάρια.

Η ελληνική αστυνομία μπουζούριασε πριν λίγες μέρες στα Μάλια της Κρήτης καμιά εικοσαριά Βρετανούς τουρίστες, άρρενες (αλλά δεν θα έβαζες και το χέρι σου στη φωτιά), οι οποίοι, έχοντας καταναλώσει αρκετά μπουκάλια πεντακάθαρου αλκοόλ (από αυτά που στην ετικέτα έχουν για σήμα τη χειροβομβίδα -ευγενική προσφορά των άδολων ντόπιων καταστηματαρχών), αποφάσισαν να μοιραστούν με τους συνανθρώπους τους το βαθύ θρησκευτικό τους συναίσθημα, περιφερόμενοι ολονυχτίς ως καλόγριες, έχοντας όμως προσθέσει μια μικρή πινελιά ευσέβειας στη μοναστηριακό τους look, δηλαδή ωραιότατες ζαρτιέρες και αποκαλυπτικότατα στρινγκ, τα οποία επιδείκνυαν με σκέρτσο στους περαστικούς, με την ίδια συχνότητα που κατέβαζαν τις τεκίλες τους.

Οι άτακτες βρετανίδες καλόγριες μαζεύτηκαν λοιπόν τακτικότατα από τα ντόπια όργανα του Νόμου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Αυτός άσκησε δίωξη για δύο αδικήματα. Το πρώτο, «πρόκληση σκανδάλου από κοινού». Μέχρι εδώ, καλά. Εκεί που αναγκάστηκα να βγάλω τον Ποινικό Κώδικα από το ψυγείο, συγκεκριμένα από κάτω-δεξιά, όπου τον είχα βάλει για αντιστήριγμα, ήταν όταν διάβασα για το δεύτερο αδίκημα. Οι «αγγλίδες» κατηγορούνταν και για «αντιποίηση θρησκευτικού λειτουργήματος».

Καθώς έχω μια εξοικείωση με το αδίκημα της αντιποίησης, αφού εδώ και χρόνια παριστάνω το δικηγόρο, σε δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως σε μπαρ και μπουζουξίδικα (πρέπει να είμαι ο μόνος που στον Κιάμο, αντί για γαρύφαλλα, πετούσα επαγγελματικές κάρτες σε πίστα και ωραίες υπάρξεις), ανέτρεξα αμέσως στο άρθρο 176 του Ποινικού Κώδικα για να βεβαιωθώ για τη διατύπωση. Ο lex λοιπόν, αναφέρει κατά λέξ’ : «Όποιος δημόσια και χωρίς δικαίωμα φορά στολή δημοσίου, δημοτικού, κοινοτικού ή θρησκευτικού λειτουργού, που δεν δικαιούται να φέρει νόμιμα, τιμωρείται με φυλάκιση κλπ».

Μετά απ’ αυτό, αν υποψιαστώ ότι στο μυαλό του εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα, ράσο + ζαρτιέρα + στρινγκ = ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΟΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, τότε θα το διαλαλήσω χαρούμενα ότι, ναι, κάτι έχει αλλάξει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προς το πολύ πιο αισθησιακό και το γουστάρω τρελά!!

Μπάνκ Ρόμπερ


XMLStringListSearchKey(data,'Export\Sales\Sale\Items\Item\Quantity','Export\Sales\Sale\Items\Item\',p,0,sdum,new_p)