Lolitopages

Wednesday, June 3, 2009

Από τη δημοσιότητα στο... ψυχιατρείο

Η Σούζαν Μπόιλ ήρθε δεύτερη στο «Βρετανία Εχεις Ταλέντο» και εισήχθη λόγω εξάντλησης σε κλινική



Συγκεντρωμένοι μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη, στο πνευματικό κέντρο του δημαρχείου, οι συμπολίτες της Σούζαν Μπόιλ στο Μπλάκμπερν της Σκωτίας παρακολούθησαν με αγωνία τον μεγάλο τελικό του «Βρετανία Εχεις Ταλέντο» (ΑΡ/ DΑVΙD CΗΕSΚΙΝ)

ΛΟΝΔΙΝΟ Σε ψυχιατρική κλινική του Λονδίνου νοσηλεύεται από χθες η παρ΄ ολίγον νικήτρια του τηλεοπτικού σόου «Βρετανία Εχεις Ταλέντο», το λεγόμενο «ασχημόπαπο» που είχε αφήσει με ανοιχτό το στόμα εκατομμύρια τηλεθεατές με την υπέροχη φωνή της. Στον τελικό η Σκωτσέζα Σούζαν Μπόιλ ήρθε δεύτερη και μετά τόσων ημερών υπερένταση και αγωνία δεν μπόρεσε να αντέξει το γεγονός ότι έγινε σταρ τόσο ξαφνικά αλλά για τόσο λίγο.

Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο σε κατάσταση πλήρους εξάντλησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τhe Sun», η 48χρονη εισήχθη σε κλινική διασημοτήτων που ειδικεύεται τόσο σε ψυχιατρική περίθαλψη όσο και σε προγράμματα αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ναρκωτικά. Στο παρελθόν έχουν νοσηλευθεί εκεί ονόματα τρανταχτά, όπως το διάσημο αστέρι της πασαρέλας Κέιτ Μος και ο μουσικός Πιτ Ντόχερτι .

Ψυχολόγοι εκτιμούν ότι η Μπόιλ ζορίστηκε υπέρμετρα και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί απολύτως στην ξαφνική δημοσιότητα και να αντιμετωπίσει την πίεση των μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάσει πυρετό.

Η εταιρεία παραγωγής τής είχε συστήσει να ξεκουραστεί λίγες ημέρες πριν από τον τελικό προκειμένου να αντέξει στην υπερένταση του φινάλε. «Μετά τον τελικό η Σούζαν ήταν εξαντλημένη και συναισθηματικά πιεσμένη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Τhames. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η κυρία Μπόιλ θέλησε η ίδια να μεταφερθεί σε κλινική. Η Σούζαν Μπόιλ, που ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση, δεν τα κατάφερε και έχασε από ένα συγκρότημα χορευτών. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τις πρώτες στιγμές μετά την αναγγελία της τελικής κρίσης (20,2% εκείνη, 24,9% το συγκρότημα Diversity επί 4 εκατομμυρίων ψήφων), φάνηκε ανακουφισμένη, σχεδόν ευχαριστημένη.

Με ένα πλατύ χαμόγελο δήλωνε στις κάμερες ότι «κέρδισαν οι καλύτεροι» και ευχήθηκε στους ανταγωνιστές της ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Λίγες ώρες αργότερα όμως άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα νευρικής κατάρρευσης.

Ο αδελφός της Τζέρι δήλωσε ότι από ημέρες παρουσίαζε συμπτώματα άγχους, ανυπομονώντας να επιστρέψει στο σπίτι της στη Σκωτία. Για την περίπτωσή της ενδιαφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν: «Ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα καλά, γιατί πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο» δήλωσε.